?Milletvekiliyim' diyen gazeteci hediye isteyince yakayı ele verdi

Haber Giriş : 26 Mart 2005 04:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son zamanlarda yaygınlaşan sahtecilik örneklerine bir gazete yöneticisinin de adı karıştı. Ankara merkezli yayın yapan Anayurt Gazetesi Genel Yayın Danışmanı ve köşe yazarı Necdet Onur'un, kendisini ?AK Parti İzmir Milletvekili Zekeriya Akçam' olarak tanıtıp İsrail Büyükelçiliği'nden hediye istediği ortaya çıktı. Büyükelçilik ve Akçam, 3 aydır gizli tutulan olayı doğrularken, gazeteci Onur yanlış anlaşıldığını savundu.

Anayurt gazetesi, her gün milletvekillerinin odası ve Meclis'teki basın bürolarına ücretsiz olarak bırakılıyor. Gazete, 3 Ocak tarihinde ?Hediye skandalı' manşetiyle çıktı. Parlamento'da yankı uyandıran haberde, İsrail Büyükelçiliği'nin, TBMM Başkanı Bülent Arınç ile birlikte 15 milletvekiline yeni yıl kutlamaları çerçevesinde ?hediye sepeti' gönderildiği belirtildi. Habere göre, İsrail Büyükelçiliği Özel Kalem Müdürü Hanna Attias imzalı yazıda, hediyelerin dağıtılması için Meclis Başkanı'ndan ?rica'da bulunulmuştu. Gazete, olayı ?diplomatik skandal' şeklinde işledi. Haberin ardından, hediye almadıklarını söyleyen bazı milletvekilleri rahatsızlıklarını Bülent Arınç'a iletti. Meclis Başkanlığı aynı gün gazeteye tekzip gönderdi. TBMM Basın Halkla İlişkiler Daire Başkanı Feridun Keşir imzasını taşıyan tekzip metninde, ?Haber, başlık ve içerik tamamen gerçek dışıdır. TBMM'ye böyle bir başvuru yapılmamıştır. Habere konu olan milletvekillerinin isimlerini nasıl ortaya attığınız da anlaşılmamıştır.? denildi.

Alınan bilgilere göre, haberin yayınlandığı gün ilginç bir gelişme yaşanır. İsrail Büyükelçiliği'ni arayan ve kendisini ?AK Parti İzmir Milletvekili Zekeriya Akçam' olarak tanıtan bir kişi, listede olmasına karşın hediyesinin gelmediğini söyler. Telefona bakan büyükelçilik yetkilisi şüphelenir. Çünkü, telefondaki ses yaşlı bir insana aittir, oysa Zekeriya Akçam Meclis'in en genç üyelerinden biridir. Görevli, arayan kişiden cep numarasını ister ve ?Sizi birazdan bilgilendireceğim.? der.

Büyükelçilik, bir süre sonra verilen cep telefonunu arar; ancak kapalı olduğu için ulaşamaz. Bunun üzerine AK Partili Akçam'ın Meclis'teki makam telefonu aranır. Akçam, olayın devamını şöyle anlatıyor: ?Büyükelçilikten arandığımda evde çalışıyordum. Meclis'teki yardımcım bana konuyu iletti. Arayan kişinin ben olmadığımı söyledim. Onlar da sesin farklı olduğunu belirttiler. Arayan kişinin cep numarasını aldım ve araştırma yapınca bu kişinin Anayurt gazetesinden Necdet Onur olduğunu tespit ettim. Önce mahkemeye vermeyi düşündüm; ancak daha sonra vazgeçtim. Yaşanan olay vahim. Milletvekillerinin isimleri kirletilmeye çalışılarak Parlamento yıpratılıyor.?

Konuya ilişkin açıklama yapmamayı tercih eden İsrail Büyükelçiliği de olayı doğruladı. Milletvekilinin ismini kullanan gazeteci Necdet Onur ise Zaman'a yaptığı açıklamada, ortada bir yanlış anlama olduğunu iddia etti. Büyükelçiliği aradığını kabul eden Onur, ?Bir yanlışlık oldu ve yanlış anlaşıldım. Daha sonra büyükelçiliği arayarak gerekli açıklamaları yaptım.? dedi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber