EÜAŞ, görevde yükselme yönetmeliğini değiştirdi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Ocak 2011 00:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

21 Ocak 2011 CUMAResmî GazeteSayı : 27822

YÖNETMELİK

Elektrik Üretim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğünden:

ELEKTRİK ÜRETİM ANONİM ŞİRKETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ

GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİNDE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 12/10/2005 tarihli ve 25964 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Elektrik Üretim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki ?İş günü? tanımı eklenmiş; aynı fıkrada yer alan ?Hizmet süresi? tanımı aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve ?AR-GE? tanımı yürürlükten kaldırılmıştır.

?İş günü: Ulusal bayram ile genel ve hafta sonu tatil günleri hariç, diğer günleri,?

?Hizmet süresi: 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesinin (B) bendinde belirtilen süreleri,?

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesinin ikinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, (d) bendine aşağıdaki (3) numaralı alt bent eklenmiş ve (f) bendinin (1) numaralı alt bendi yürürlükten kaldırılmıştır.

?a) Yönetim Hizmetleri Grubu;

1) Daire Başkanı,

2) Tesis Müdürü, İşletme Müdürü,

3) Tesis Müdür Yardımcısı, İşletme Müdür Yardımcısı,

4) Şube Müdürü, Müdür,

5) Müdür Yardımcısı,

6) Şef, Teknik Şef, Koruma ve Güvenlik Amiri,

7) Koruma ve Güvenlik Amir Yardımcısı, Koruma ve Güvenlik Grup Şefi.

b) Savunma Hizmetleri Grubu;

1) Sivil Savunma Uzmanı?

?3) Uzman.?

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (c) ve (d) bentleri yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan ?(b) bendinin (1), (2) ve (3) numaralı alt bentlerinde? ibaresi, aynı fıkranın (c) bendinde yer alan ?Ticaret Müdürü,?, ?AR-GE ve Atölye Müdürü? ibareleri ile (d) bendinde yer alan ?Ticaret Müdür Yardımcısı,?, ?AR-GE ve Atölye Müdür Yardımcısı? ibareleri ve (e), (f) ve (g) bentleri yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 5 ? Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinin (2) numaralı alt bendinde yer alan ?Taşra teşkilatında? ibaresinden sonra gelmek üzere ?Şef,? ibaresi eklenmiş, (g) bendinin (2) numaralı alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, (ı) bendinin (2) numaralı alt bendinde yer alan ?Teşekkülde? ibaresi yürürlükten kaldırılmış ve aynı fıkraya aşağıdaki (u) bendi eklenmiştir.

?2) 5 inci maddenin ikinci fıkrasının (f) bendinde belirtilen görevlerde çalışanlardan (Koruma ve Güvenlik personeli hariç) 4 yıllık yüksekokul mezunlarının 5 yıl, 2 veya 3 yıllık yüksekokul mezunlarının 7 yıl hizmeti bulunmak veya Uzman olarak en az 1 yıl çalışmış olmak,?

?u) Sivil Savunma Uzmanı kadrosuna atanabilmek için;

1) Fakülte veya 4 yıllık yüksekokul mezunu olmak,

2) 4 üncü maddede tanımlanan hizmet süresine göre en az 10 yıl hizmeti bulunmak,

3) Şef veya Koruma ve Güvenlik Amiri olarak en az 4 yıl çalışmış olmak,

4) Görevde yükselme sınavında başarılı olmak,

gerekir.?

MADDE 6 ? Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?MADDE 10 ? Bu Yönetmelik kapsamında bulunan personelin görevde yükselme mahiyetindeki atamalarının yapılabilmesi amacıyla, bu Yönetmeliğin 12 nci maddesinin birinci fıkrasının (a), (b), (c), (d), (e), (f) ve (g) bentlerindeki ders konularından en az otuz ve (h) bendinde yer alan ders konularından, en az kırk beş saat olmak üzere toplam en az yetmiş beş saat olarak düzenlenecek eğitim programına katılmaları gerekir.

Ancak, ilgili mevzuatı uyarınca verilmesi zorunlu olan izinler süresince eğitime katılma şartı aranmaz. Aylıksız izinde bulunanlar, eğitim programı ile öngörülen toplam sürenin en az yarısı kadar eğitime katılmaları kaydıyla, bu eğitim sonunda düzenlenecek görevde yükselme sınavına girebilirler.

İkinci fıkrada yer alan izinler dışında, zorunlu olduğu belgelendirilen hâllerde, eğitim süresince izin kullanmamış olan personele on saate kadar izin verilebilir.

Eğitim; İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile Eğitim ve Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı yönetiminde atama yapılacak kadro/pozisyonların ait olduğu birimlerle işbirliği yapılarak yürütülür.?

MADDE 7 ? Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?MADDE 11 ? Görevde yükselme eğitimine katılacakların sayısı, duyurulan boş kadro veya pozisyon sayısının üç katını geçemez. Üç katından az istekli bulunması hâlinde, başvuru şartlarını taşıyan başvuru sahibi tüm personelin eğitime alınması sağlanır. Duyurulan kadro sayısının üç katından fazla personelin başvurması halinde, 15/3/1999 tarihli ve 99/12647 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-1 sayılı Personel Değerlendirme Formunda belirtildiği şekilde puanlama yapılmak suretiyle, toplam puanı en fazla olandan başlamak üzere duyurulan kadro sayısının üç katı kadar personel belirlenerek eğitime alınır. Ancak, yapılan puanlama sonunda eşitlik olması hâlinde, sırasıyla;

a) Hizmet süresi fazla olanlara,

b) Daha üst öğrenimi bitirmiş olanlara,

c) Üst öğrenim mezuniyet notu yüksek olanlara,

öncelik verilir.

Görevde yükselme eğitimini tamamlayanlar, görevde yükselme sınavına katılmaya hak kazanırlar.

Görevde yükselme sınavına herhangi bir sebeple katılmayanlar ile başarısız olan veya başarılı olup da müteakip sınava kadar atanmamış olanlar aynı unvanla ilgili düzenlenecek eğitim ve sınava ilişkin bütün usul ve esaslara tabidir.

Aynı unvan için görevde yükselme sınavına gireceklerin sayısı, eğitime alınacak boş kadro/pozisyon sayısının üç katından az ise, gruplar duruma göre diğer unvan sınavlarına gireceklerle birleştirilebilir. Ortak konularda da birlikte eğitim yapılabilir.

Görevde yükselme eğitimi programları, bu eğitime alınacakların sayısı, atama yapılacak görevler ve eğitim programı bir ay önceden Devlet Personel Başkanlığına bildirilerek uygun görüş alınması hâlinde Devlet Personel Başkanlığı veya anılan Başkanlıkça uygun bulunacak kamu kurum ve kuruluşları tarafından müşterek görevde yükselme eğitimi programları düzenlenebilir.?

MADDE 8 ? Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesinin birinci fıkrasının (d), (f), (g) ve (h) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, aynı maddeye aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.

?d) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve 22/1/1990 tarihli ve 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile ilgili mevzuat,?

? f) Halkla ilişkiler,?

?g) Etik davranış ilkeleri,?

?h) Atama yapılacak görev alanı ve niteliği ile ilgili konular.?

?Eğitim ve sınavın yüzde kırkı birinci fıkradaki (a), (b), (c), (d), (e), (f) ve (g) bentlerinde belirtilen konulardan, yüzde altmışı ise (h) bendinde belirtilen konulardan oluşur.

Görevde yükselme eğitiminin ortak konularına ilişkin sınav sorularının hazırlanmasında, Devlet Personel Başkanlığınca bu konularla ilgili belirlenen ders notları esas alınır.?

MADDE 9 ? Aynı Yönetmeliğin 13 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?MADDE 13 ? Görevde yükselme ve unvan değişikliği suretiyle yapılacak atamalara ait boş kadro ve pozisyonlara ilişkin bilgiler sınavdan en az kırkbeş gün önce personelin görebileceği şekilde asılmak ve ayrıca Kurumun resmî internet sitesinde de duyuru yapılmak suretiyle ilan edilir, eğitimin yeri ve zamanı ise eğitime katılacaklara yazılı olarak bildirilir.

Yapılacak ilanda;

a) Atama yapılacak kadro ve pozisyonların birimi, unvanı ve sayısı,

b) Başvuruda aranacak şartlar,

c) Başvuru yeri ve şekli,

d) Başvurunun başlangıç ve bitiş tarihleri

yer alır.

Başvuru süresi en az beş iş günü olarak belirlenir.?

MADDE 10 ? Aynı Yönetmeliğin 14 üncü maddesine aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.

?İlan edilen kadro veya pozisyonlar için belirlenen başvuru tarihinin son günü itibarıyla aranan nitelikleri taşıyan personel, duyuruda belirtilen şekilde başvuruda bulunabilir. Aylıksız izinde bulunanlar da dâhil olmak üzere, ilgili mevzuatı uyarınca verilmesi zorunlu olan izinleri kullanmakta olan personelin, görevde yükselme eğitimi ve sınavına katılmaları mümkündür. Ancak başvuru tarihinin son günü ile sınav tarihi arasındaki sürede yıllık izin kullanılamaz.

Duyurudan önce yıllık izinde bulunanlar, en geç eğitimin başlangıç tarihine kadar izinlerini sona erdirmek kaydıyla, başvuruda bulunabilirler.?

MADDE 11 ? Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?MADDE 15 ? Görevde yükselme sınavı Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Genel Müdürlüğüne veya yükseköğretim kurumlarından birisine yazılı olarak yaptırılır. Bu sınavda yüz puan üzerinden en az yetmiş puan alanlar başarılı sayılırlar. Sınav sonucunda başarılı olanların aldıkları puanlara göre başarı listesi düzenlenir. Sınav sonuçları iki yılı aşmamak üzere aynı görev için yapılacak müteakip sınava kadar geçerlidir.?

MADDE 12 ? Aynı Yönetmeliğin 16 ncı maddesine aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.

?Unvan değişikliği sınavı kapsamındaki görevlere, sadece Genel Müdürlüğün kendi personeli başvurabilir.

Unvan değişikliği sınavında yüz puan üzerinden en az yetmiş puan alanlar başarılı sayılır.?

MADDE 13 ? Aynı Yönetmeliğin 18 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?MADDE 18 ? Sınav kurulunun görevleri aşağıda belirtilmiştir:

a) Görevde yükselme veya unvan değişikliği sınavlarına katılacaklar için belirlenecek görev alanları ve atama yapılacak görevin niteliği ile ilgili konuları ihtiva eden notların hazırlanması veya hazırlattırılması ve ilgili personele verilmesini sağlamak,

b) Sınav sonuçlarının ilanını sağlamak,

c) Sınav sonuçlarına yapılacak itirazları sonuçlandırmak,

d) Sınav konularına ilişkin diğer işlemleri yürütmek.

Gerekli hazırlıkların yapılabilmesi için eğitim tarihinden en az iki ay önce sınav işlerini yürüten birim tarafından sınav kurulu bilgilendirilir. Sınav kurulu, bu fıkrada öngörülen sınav konularına ilişkin notların, görevde yükselme suretiyle atanacaklar için eğitimin başlayacağı tarihe kadar, unvan değişikliğine tâbi görevlere atanacaklar için ise sınav tarihinden en az bir ay önce ilgili personele verilmesini sağlar. 12 nci maddedeki ortak ders konularına ilişkin ders notları, ilgili personel tarafından temin edilir.?

MADDE 14 ? Aynı Yönetmeliğin 19 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?MADDE 19 ? Sınav kurulu, kendisine intikal ettiği tarihten itibaren beş iş günü içerisinde sınav sonuçlarını ilan eder ve ilgililere yazılı olarak bildirir.?

MADDE 15 ? Aynı Yönetmeliğin 20 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?MADDE 20 ? İlgililer, kendilerine yazılı olarak bildirilmesinden itibaren beş iş günü içerisinde sınav sonuçlarına itiraz edebilir.

Yapılan sınavlarda hatalı sorulara tekabül eden puanlar eşit şekilde diğer sorulara dağıtılır. Ancak soruların yüzde beşinden fazlasının hatalı olduğunun birinci fıkrada belirtilen süre içinde yapılan itirazlar üzerine veya herhangi bir şekilde tespit edilmesi hâlinde, sınav iptal edilir ve en kısa sürede yeni sınav yapılır.?

MADDE 16 ? Aynı Yönetmeliğin 23 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?MADDE 23 ? Görevde yükselme eğitimini tamamlayanların, bu Yönetmelik kapsamındaki görevlere atanabilmeleri için, bu Yönetmeliğe uygun olarak yapılacak görevde yükselme sınavına katılarak başarılı olmaları şarttır.

Görevde yükselme veya unvan değişikliği sınavı sonucunda başarılı olanlar arasından, üç ay içinde başarı sıralamasına göre duyurulan boş kadro veya pozisyon sayısı kadar atama yapılır. Puanların eşit olması hâlinde, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-1 sayılı Personel Değerlendirme Formunda belirtildiği şekilde puanlama yapılmak suretiyle, toplam puanı en fazla olandan başlamak üzere atama yapılır. Ancak yapılan puanlama sonunda eşitlik olması durumunda, sırasıyla;

a) 12 nci maddenin birinci fıkrasının (h) bendine ilişkin puanı yüksek olanlara,

b) Hizmet süresi fazla olanlara,

c) Daha üst öğrenimi bitirmiş olanlara,

d) Üst öğrenim mezuniyet notu yüksek olanlara,

öncelik verilir. Aylıksız izinde olanlar dahil, atanmaya hak kazandıkları kadro veya pozisyona ilişkin görevlerine mevzuatla öngörülen süre içinde başlamayanların söz konusu atanma hakları sona erer.

Duyurulan kadro veya pozisyonlardan;

a) Atanma şartlarını taşımadıkları için sınavların geçersiz sayılması veya bu sebeple atamaların iptal edilmesi, atanılan göreve geçerli bir mazeret olmaksızın süresi içinde başlanılmaması ya da atanma hakkından vazgeçilmesi,

b) Emeklilik, ölüm, memurluktan çekilme veya çıkarılma, başka unvanlı kadro veya pozisyonlara ya da başka bir kuruma naklen atanma,

sebepleriyle boş kalan veya boşalanlara, görevde yükselme veya unvan değişikliği sınavı tarihinden itibaren iki yıllık süreyi aşmamak üzere aynı unvanlı kadro veya pozisyonlar için yapılacak müteakip sınava kadar, sınavı kazandıkları hâlde kadro yetersizliği nedeniyle ataması yapılamayan personelin başarı sırasına göre atamaları yapılabilir.?

MADDE 17 ? Aynı Yönetmeliğin 28 inci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendine aşağıdaki ibare ve aynı fıkraya aşağıdaki bent eklenmiştir.

?Ancak, bu Yönetmelik kapsamındaki personelden doktora öğrenimini bitirmiş olanlar, unvan değişikliği sınavına katılmaksızın öğrenimle ihraz edilen kadrolara atanabilirler.?

?e) Bu Yönetmelik kapsamında bulunan ve doktora öğrenimini bitiren personelden, atanılacak görev için aranan toplam hizmet süresine sahip olmaları ve bu Yönetmelikte aranan öğrenim şartını taşımaları kaydıyla, uzman veya aynı düzeydeki görevler ile daha alt görevlere sınavsız atanabilirler.?

MADDE 18 ? Aynı Yönetmeliğin geçici 1 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?GEÇİCİ MADDE 1 ? 18/4/1999 tarihinde görevde bulunan ve aynı tarih itibarıyla iki ve üç yıllık yükseköğrenim mezunu olanlar, diğer şartlara sahip oldukları takdirde, 8 inci maddenin uygulanması bakımından dört yıllık yükseköğrenim mezunu kabul edilirler.?

MADDE 19 ? Aynı Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-1 Değerlendirme Formu yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 20 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 21 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Elektrik Üretim Anonim Şirketi Genel Müdürü yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber