Polisin tazminatına düzenleme

Haber Giriş : 28 Mart 2005 08:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

POLİSLERİN özlük haklarında düzenlemeye gidilecek. Emniyet Genel Müdürlüğü, polislerin özlük haklarında önemli düzenlemeler yapacak tasarıya son şeklini verdi. Tasarının gerekçesinde, tazminat ve ek göstergelerle ödeme yapılan polislerin brüt maaşlarının düşük olduğu, bu durumun emekli olmaları halinde polislerin aleyhine bir durum ortaya çıkarttığı belirtilerek, makam ve görev tazminatları yeniden düzenleniyor.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa göre Emniyet personeline dördüncü dereceden itibaren ek gösterge veriliyor. Polislere verilen bu ek gösterge diğer kamu personeline oranla daha düşük olmasından dolayı emekli aylıklarının düşmesine neden oluyor. Yeni tasarıyla, ödenen makam ve görev tazminatları yeniden düzenlenirken, polislerin en çok şikayetine neden olan fazla mesai konusunda yeni düzenlemeler yapılıyor.

ŞU anda, polisler diğer devlet memurlarına göre daha fazla çalışmalarına rağmen fazla mesai ücreti alamıyorlar. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan lise mezunu komiserler ile akademi mezunu komiserler arasında tartışmaya neden olan ?askerlik hizmeti' konusu da yeni kanunla düzeltilecek. Halen yeni işbaşı yapan bir polis memuru 906 milyon başkomiser ise 1 milyar 97 milyon lira maaş alıyor.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber