Hasta şikayetleri internetten yapılabiliyor

Haber Giriş : 28 Mart 2005 12:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hasta şikayetlerini internet

Sağlık Bakanlığı'nca, sağlık kurum ve kuruluşlarında yaşanan hasta hakları ihlalleri ile bunlara bağlı ortaya çıkan sorunların önlenmesi, sağlık hizmetlerinin kalitesinin artırılması ve insan onuruna yakışır şekilde sunulması amacıyla başlatılan, "Hasta Hakları Uygulamaları" sürüyor.

Hasta Hakları Uygulamaları ile hastaların hak ihlallerinden korunabilmesi ve gerektiğinde hukuki korunma yollarını fiilen kullanabilmesi, toplumun ve sağlık çalışanlarının hasta hakları konusunda bilgilendirilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda; Sağlık Bakanlığı internet sitesinde yer alan hasta hakları web sayfası güncellendi. Hasta hakları web sayfası güncellenmiş son şekli ile Türkiye'nin hasta hakları konusunda ilk resmi portalı olma özelliğine sahip.

Hasta hakları şikayet takibi ve bildirim formunun yer aldığı web sayfasında, 2003 yılında 81 ilde başlatılan Hasta Hakları Uygulamaları kapsamında yer alan 131 hastanenin isim ve adresleri de bulunuyor. Web sayfasında ayrıca; uygulamanın başladı hastanelerin hasta hakları kurul başkanları ve birim sorumlularının listesi ile hekim seçme uygulamasına geçen hastanelerin adresleri de yer alıyor. Hasta Hakları ve uygulamaları konusunda, çeşitli üniversitelerde verilen seminerlerin bilgilerinin de yer aldığı web sayfasında, 2003 yılında başlatılan uygulamalar çerçevesinde bugüne kadar yapılan çalışmalar anlatılıyor.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber