Hakkında 13 soruşturma açılan Belediye Başkanı'nın savunması

Haber Giriş : 28 Mart 2005 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir'in Havran Belediye Başkanı Mustafa İrtürk, hakkında bir yılda 13 soruşturma açıldığını, bir iş için ilçe dışına çıktığında bile cezaevine girdiği yönünde söylentiler çıkarıldığını söyledi.

3 dönemdir ANAP'tan başkan seçilen Mustafa İrtürk, Edremit'te yayın yapan bir radyonun konuğu oldu. 10 senede bir, son bir yılda ise 13 soruşturma geçirdiğini bildiren İrtürk, "Her seçim dönemi oylarımı arttırarak geldim. Son seçimlerde iktidar partisine bin oy fark attım. Tabii ki devamında gelen soruşturmalar ve incelemeler bitmedi. Halen soruşturma geçiriyorum. Hastaneden su alacağımızı istedik diye yine soruşturma açmışlar. Halen davalar devam ediyor. Hesap İşleri ve Fen İşleri müdürleri mal beyanında bulunmadıkları için açığa alındı. Bütün hesaplar gelen müfettişler tarafından incelendi. Hesabını veremediğimiz bir konu olsaydı, şu anda ben görevimin başında olmazdım. Bir harf hatasından dolayı ağır cezada yargılanıyorum. 7 yerine 8'e basmışlar. Bunların belgelerini mahkemeye sunduk. Tahsil edilmeyen su borçları yüzünden zimmet çıkartıyorlar" dedi.

Yaşadığı sıkıntılarla ilgili Ankara'da AK Parti Genel Merkezi'ne gittiğini ifade eden Başkan İrtürk, "Maksadım Havran ve Havranlılar'a hizmet etmek. Havran'da sıkıntı bitecekse ben istifa etmeye hazırım dedim ve istifamı sundum. Kabul etmediler. Daha ne yapayım?" diye dert yandı.

Görevli olarak Ankara'ya veya şehir dışına çıktığında "Başkan cezaevinde" gibi dedikodular çıkarılmasından yakınan İrtürk, "Bir süre hastalandım, hastanede yattım. Hemen benim cezaevinde olduğum dedikodusunu yaymışlar. İlçeden ayrılmaya gelmiyor. Havran'da yapılan bütün yatırımlara benim ortak olduğumu iddia ediyorlar. Hepsi incelendi, söylenenlerin yalan olduğu ortaya çıktı" şeklinde konuştu.

Bu arada, Başkan İrtürk'ün soruları cevapladığı anda canlı yayına katılan Havran Kaymakamı A. Murat Kayhan ise, "Başkan gerçekleri söylemiyor. Yapılan bütün işlemler yolsuzluk ve usulsüzlüklerle ilgilidir. Olaylar yargıya intikal ettiği için konuşmak suç olur. Ancak belediyeye kesilen trafik cezası benimle ilgili değildir. İyi okunması gerekir" dedi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber