Sporcu öğenciye müjde...

Haber Giriş : 28 Mart 2005 14:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2005 - 2006 eğitim - öğretim yılından geçerli olmak üzere amatör spor dallarından herhangi birinde milli olmuş üniversite öğrencisine yıllık 4 milyarlık karşılıksız burs verileceği açıklandı.

Kredi Yurtlar Kurumu (YURT-KUR) Genel Müdürlüğü'ne bağlı 20 bölge müdürlüğünde sporu sevdirme ve öğrenciler arasında kardeşlik duygusunu oluşturma ile öğrencileri sınav stresinden uzaklaştırma amaçlı basketbol turnuvası düzenlendi. Turnuvanı'nın ilk ayağı bugün Ankara Atatürk Öğrenci Yurdu'nda başladı. Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak, Atatürk Yurdu Spor salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada öğrencilere önemli açıklamalarda bulunarak, müjde verdi.

Bursları 45 milyondan önce 60, daha sonra 110 milyona çıkardıklarını anlatan Genel Müdür Albayrak, 2005-2006 eğitim-öğretim yılından itibaren amatör spor dallarından birinde milli olmuş üniversite öğrencilerine normalin 3 katı karşılıksız burs verileceğini açıkladı.

Albayrak'ın burs açıklaması, Yunus Emre ile Dikimevi Basketbol takımlarını desteklemeye gelen öğrencilerin alkışlarıyla kesildi.

Albayrak bu konuda şu bilgileri aktardı; "Devlet olarak mutlaka amatör spor dallarını desteklemeliyiz. Çünkü amatör dallarda sevgi var, mutluluk var ve amatör ruh var. İşte Kredi Yurtlar Kurumu olarak bu sene 2005-2006 öğrenim döneminde Türkiye'de milli olmuş, üniversite okuyan amatör sporcularımıza aylık 330 milyon lira karşılıksız burs vereceğiz."

Yurt-Kur olarak öğrencilere maddi ve manevi destek olmayı amaçladıklarını kaydeden Albayrak, turnuvaya katılan yurt öğrencilerinin günlük yemek harcırahlarını da 7 milyondan 9 milyona çıkardıklarını söyledi. Spora ayrı bir önem verdiklerini kaydeden Albayrak, öğrenciler arasındaki kardeşliğin de ancak sporla sağlanabileceğini ifade etti. Kendisi de halen Boks Federasyonu'nun As Başkanlığı'nı yapan Albayrak, konuşmasının ardından basketbol turnuvasını başlatarak öğrencilerin maçını seyretti. Albayrak daha sonra yurt denetimine çıkarak, yurt lokantasını teftiş etti. Yemekleri karıştırarak, lezzet kontrolü yapan Albayrak, burada yaptığı açıklamada da tüm Yurt-Kur'a ait yurtlarda ilk kez diyetisyen uygulaması başlattıklarını bildirdi. Yemeklerin yeni ve taze oluşuna çok dikkat ettiklerini anlatan Albayrak, yemekte yemeğin pişmesinden sonra tüketime sunulma zamanının önemli olduğunun altını çizerek, yurt diyetisyeninden bu konuda bilgi aldı.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber