AKP Gaziantep Milletvekili Ömer Abuşoğlu, istifa etti

Haber Giriş : 29 Mart 2005 11:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Abuşoğlu da partisinden istifa etti AK Parti Gaziantep Milltevekili Ömer Abuşoğlu partisinden istifa etti. Ömer Abuşoğlu'nun istifasıyla, AKP'den istifa edenlerin sayısı yediye yükseldi. Son istifayla AKP'nin Meclis'teki sandalye sayısı 359'a düştü.

AKP'den son olarak dün Malatya Milletvekili Miraç Akdoğan istifa etmişti. Ömer Abuşoğlu'nun istifasıyla, AKP'den istifa edenlerin sayısı yediye yükseldi. Son istifayla AKP'nin Meclis'teki sandalye sayısı 359'a düştü.

Son gelişmeyle Meclis'teki dağılım şöyle:

AKP: 359

CHP: 169

DYP: 6

HYP: 1

Bağımsız: 14

Boş: 1

AKP'de istifa süreci, Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu'nun 15 şubatta istifa etmesiyle hızlandı. İstifa eden diğer milletvekilleri ve istifa ettikleri tarih ise şöyle:

Malatya milletvekili Süleyman Sarıbaş, 21 şubat

Hatay Milletvekili Mehmet Eraslan, 24 şubat

Yozgat Milletvekili Mehmet Erdemir, 8 mart

İsparta Milletvekili Mehmet Sait Armağan, 10 mart

Malatya Milletvekili Miraç Akdoğan, 29 mart

ÖMER ABUŞOĞLU KİMDİR?

1951, Mehmet - Şaziye - İstanbul Üniv. İktisat Fakültesi, Aynı Fakültede Yüksek Lisans ve Doktora - İngilizce - Prof.Dr., İktisatçı, Öğretim Üyesi - Çukurova Üniv.; Afyon Kocatepe Üniv. Fakülte Dekanı ve Rektör Yardımcısı, Gaziantep Üniv. İktisat Bölümü Başkanı ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü, İİBF Dekan Vekili, TOBB İktisadi Araştırmalar Dairesi Başkanı ve Gen.Sek.Yrd., Başbakan Danışmanı - Barış İçin Asyalı Parlamentolar Birliği (BAPB) Türk Grubu Başkanı - Evli, 2 Çocuk sahibi

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber