Bir kitapta siz bağışlayın!

Haber Giriş : 29 Mart 2005 17:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Büyükşehir Belediyesi, her okula bir kütüphane yapmak için "Bir kitap da siz bağışlayın" kampanyası başlattı.

Mutlaka her evin kenarında köşesinde bağışlanacak bir kitabın olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, hedeflerinin 50 bin kitap olduğunu söyledi. Bütün Bursa'lıları kitap bağışlamaya davet eden Şahin, maddi destek de kabul ettiklerini bildirdi. Setbaşı Şehir Kütüphanesi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Şahin, "Mart ayının son haftası 41 yıldır kütüphaneler haftası olarak kutlanıyor. Kitapların olmadığı bir dünya düşünülemez. Günümüzde teknoloji ve beraberinde radyo, televizyon, bilgisayar gibi iletişim ve bilgilenme araçları ne kadar yaygınlaşsa da hiçbirisi kitabın yerini tutmuyor.

Kütüphaneye olan ilginin artması bunun göstergesidir. Bizler Büyükşehir olarak, özellikle çocuklarımızın sosyal-kültürel gelişmelerine katkıda bulunmak için gayret gösteriyoruz. Bir taraftan Şehir Kütüphanesi'nin imkanlarını arttırmaya çalışırken, diğer taraftan kampanya ile kütüphanesi olmayan okullarımızda yeni kütüphane kurmak için çalışıyoruz. Öncelikle Bursa'mızdaki bütün okullara kitap desteğinde bulunacağız. Bursalı hemşehrilerim, evlerinde ya da işyerlerinde bululanan, okumadıkları kitapları 'Bir kitap da siz bağışlayın' kampanyası çerçevesinde Şehir Kütüphanesi'ne getirmeye davet ediyorum" dedi.

Kitap bağışında bulunmak isteyen Bursalılar, 326 56 49 ve 326 56 40 numaralı telefonları arayarak evlerinden veya işyerlerinden kitapları aldırabilecekleri, kampanyaya maddi destek vermek isteyenlerin ise Halk Bankası Heykel Şubesi 07000005 numaralı hesaba para yatırabilecekleri belirtildi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber