Reform izleme grubu ağırlıklı olarak vakıflar yasasını ele aldı

Haber Giriş : 29 Mart 2005 19:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Vekili Abdullah Gül başkanlığında topanan Reform İzleme Kurulu toplantısı sona erdi.

Başbakanlık Merkez Bina'da saat 15.00'da toplanan Reform İzleme Kurulu'na, Adalet Bakanı Cemil Çiçek ve İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu da katıldı. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda ağırlıklı olarak Vakıflar Yasası ele alındı. Yasayla, gayrimüslümlere ve cemaatlere mal-mülk edinme hakkı getirilmesi planlanıyor.

İşkenceye karşı sıfır hoşgörü, kadın hakları ve kadınlara pozitif ayrımcılık konuları ile dini özgürlüklerin de ele alındığı toplantıda, Heybeliada Ruhban Okulu'nun açılması da gündeme geldi.

Terörle Mücadele Yasası ile yerlerinden edilmiş kişilerin köye dönüşleri ile ilgili tazminat meselesinin görüşüldüğü toplantıda, bu kapsamda kurulun komisyonun nasıl hızlandırılabileceği konuları ele alındı.

Toplantıda, İskan Kanunu Tasarısı'nda yer alan 'çingene' kelimesinin çıkarılması, Hak Denetçiliği, yeni Askeri Ceza Yasası ile sivillerin askeri mahkemede yargılanması, AB İnsan Hakları Sözleşmesi'nin ölüm cezasının her durumda kaldırılmasını öngören 13. Maddesi'nin onaylanması konuları görüşüldü.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber