Yılın Valisi Lütfullah Bilgin

Haber Giriş : 30 Mart 2005 01:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep Valisi M.Lütfullah BİLGİN'e 3 Ödül

Gaziantep Valisi Sayın M. Lütfullah BİLGİN, Başkent Grubu tarafından ?2004, Cumhuriyetin 81. Yılı Altın Adamı? ödülü ile ?YILIN VALİSİ?;

Kısa adı İZDER olan, Seçilmişleri ve Atanmışları İzleme Derneği tarafından ?Türkiye'de Yılın Adamları ve Kuruluşları? ödülü ile ?TÜRKİYE'DE YILIN VALİSİ?;

Adıyaman'da bölgesel yayın yapan GAP Olay Gazetesi tarafından 4. GAP OSCARI ödülü ile ?YILIN EN BAŞARILI VALİSİ? seçildi.

Merkezi Ankara'da bulunan Başkent Grubu, 1993 yılından beri Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde, sosyal, kültürel alanlarda faaliyet gösteren, eğitimin geliştirilmesi için çalışan, ülkemizde meydana gelen çeşitli depremler nedeniyle üyeleri arasında yardım zinciri oluşturarak depremzedelerin yardımına koşan, ülkemizin çeşitli yerlerinde konferans, seminer, eğitim, spor, kültürel ve sanatsal faaliyetlerde bulunan bir sivil toplum örgütüdür.

Yönetim ve denetim kurullarında bilim, hukuk, sanayi, ticaret, siyaset, bürokrat ile basın-yayın alanlarında faaliyet gösteren çok değerli üyelerin bulunduğu Başkent Grubu tarafından Gaziantep Valisi Sayın M.Lütfullah BİLGİN, ?2004, Cumhuriyetin 81. Yılı Altın Adamı? ödülü ile ?YILIN VALİSİ? seçilmiştir.

Alanlarında gösterdikleri yüksek gayret, gerçekleştirdikleri önemli hizmetler ve sağladıkları üstün başarı nedeniyle, yılın devlet adamı, yılın hukukçusu, yılın bürokratı, yılın sporcusu, yılın sivil toplum kuruluşu, yılın medyası, yılın ticaret ve sanayi temsilcilerini seçmek üzere, kısa adı İZDER olan, Seçilmişleri ve Atanmışları İzleme Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak ?Türkiye'de Yılın Adamları ve Kuruluşları? ödül töreni düzenlenmektedir. Bu yıl 5'incisi düzenlenen ödül töreninde, Gaziantep Valisi Sayın M.Lütfullah BİLGİN, İZDER tarafından ?TÜRKİYE'DE YILIN VALİSİ? seçilmiştir.

Merkezi Adıyaman'da bulunan ve bölgesel yayın yapan GAP Olay Gazetesi de her yıl geleneksel olarak GAP OSCARI ödül töreni düzenlemektedir. Bu yıl 4'ncü kez düzenlenen 4. GAP OSCARI ödül töreninde, Gaziantep Valisi Sayın M.Lütfullah BİLGİN ?YILIN EN BAŞARILI VALİSİ? seçilmiştir.

Yukarda ki değişik sivil toplum kuruluşları ve bir bölgesel yayın yapan gazete tarafından, ayrı ayrı düzenlenen törenlerle ?YILIN VALİSİ? seçilen Gaziantep Valisi Sayın M.Lütfullah BİLGİN, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada:

?Meslek hayatımda bu güne kadar birçok ödül aldım. Almış olduğum bu ödüllere ilaveten, Başkent Grubu tarafından ?YILIN VALİSİ?, Seçilmiş ve Atanmışları İzleme Derneği tarafından ?TÜRKİYE'DE YILIN VALİSİ? ve Adıyaman GAP Olay Gazetesi tarafından ?YILIN EN BAŞARILI VALİSİ? olarak seçilmemden büyük mutluluk duydum.

Gaziantep Valisi olarak bu ödüllerle taltif edilmem kuşkusuz gurur vericidir.

Meslek hayatımda her zaman sivil toplum kuruluşları ile istişareye dayalı işbirliğini ön planda tutmaya özen göstermekteyim. Gaziantep ortak akılla yönetimi başarmış, sanayi ve ticaret alanındaki gelişmişliğiyle ülkemizin önde gelen illerinden biridir.

Gazianteplilerin, kurtuluş yıllarında işgal kuvvetlerine karşı başlattıkları mücadele ile, bir anlamda ülke genelinde başlatılan Milli Mücadelenin çekirdeğini oluşturduğu gibi, sanayi ve ticaret alanında gösterdikleri başarı ile de Gaziantep'in, ülke kalkınmasında ?Model? olarak gösterilen bir ?Marka? şehir olmasını sağlamışlardır.

Ben, bu ödülü, ferdi girişimciliğin öncüsü, ülke kalkınmasında ?Model? olarak gösterilen ?Marka? şehir Gaziantep ve Gaziantepliler adına almış kabul ediyorum. Bütün çaba ve gayretimiz, ilimizi ve ülkemizi daha ileri, kalkınmış ve çağdaş medeniyet seviyesine ulaştırmaktır.

Çalışmalarımızda bizlere her zaman destek veren bütün Belediye Başkanlarımıza, bütün Meslek Odalarımızın Başkan ve üyelerine, tüm İl Genel Meclisi üyelerimize ve birlikte görev yaptığımız bütün kamu kurum ve kuruluş çalışanlarına, sivil toplum örgütlerimize ve değerli Gaziantepli hemşehrilerimize teşekkür ediyorum.? diyerek duygularını dile getirdi.

gaziantep.gov.tr

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber