Vali de seçimle gelmek istiyor

Haber Giriş : 30 Mart 2005 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adıyaman Valisi Hikmet Tan, ''Türk demokrasisi belli bir olgunluğa eriştikten sonra, valiler de seçimle işbaşına gelmeli'' dedi.

Şubat ayında değiştirilerek il genel meclislerine valilerin başkanlık yapmasına son veren ve üyelerin kendi aralarından bir başkan seçmesini öngören İl Özel İdare Kanunu gereği, Adıyaman İl Genel Meclisi'nde seçim yapıldı.

Vali Tan, toplantıda yaptığı konuşmada, başkanlık divanı seçildikten sonra, bir süre İl Genel Meclisi'ne dinleyici olarak katılacağını belirtti.
Yaklaşık 6 aya yakın bir süre meclis üyeleriyle birlikte çalıştığını ifade eden Tan, meclislerde muhalefetin de olması ve farklı seslerin çıkması gerektiğini kaydetti. Tan, şöyle konuştu: ''Bu bakımdan ben hiçbir zaman rahatsız olmadım. Benim demokratik anlayışımı bu 6 aylık süre içinde kavradınız zannediyorum. İl Genel meclislerinin Türk demokratik toplumunda son derece önemi yeri olduğuna inananlardanım. (Valiler de seçimle gelmelidir) diye düşünüyorum. Demokratik anlayışım bu yöndedir, ancak bu, Türk demokrasisi belli bir olgunluğa eriştikten sonra olmalıdır.''

İl Genel Meclisi Başkanlığı'na seçilen Fevzi Doğan ise yaptığı teşekkür konuşmasında, görevi boyunca birlik ve beraberlik içinde Adıyaman'a hizmet etmek için çalışacağını söyledi. Doğan, il genel meclislerinin sivilleştirilmesiyle, Avrupa Birliği için büyük bir adım atıldığını kaydetti.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber