Sağlık'taki 4 skandal

Haber Giriş : 30 Mart 2005 09:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaşif Doğru/Aktifhaber

Hangi İlaç firması, hangi hastanenin doktorlarına süper Kıbrıs tatili yaptırdı? Hangi ilaç firması rüşvet almayan doktorları, tıp dergilerinde rezil etti?

Aktifhaber'in yolsuzluk savar yazarı Kaşif Doğru yine gündemi sarsacak bir dosyayla karşısınızda. Kaşif Doğru bu kez sağlık alanındaki inanılmaz skandalları gözler önüne seriyor. Doğru'nun yazısının tamamını sitemizin sağ tarafındaki yazarlar bölümünden okuyabilirsiniz.

İşte yazarımız Kaşif Doğru'nun yazısından ipuçları:

VARAN 1:

"07.07.2004 tarihinde firma temsilcisi ??? tarafından yapılan Biyotek İstek Formunda, Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı olan ??Bey, 15.07.2004 tarihinde açmayı düşündüğü özel muayenehanesi için firmadan hematokritli santrifüj cihazı, 5 adet kemik iliği aspirasyon seti ve 5 adet kemik iliği biopsi seti talep etmiş, Bölge Müdürü tarafından, ?. Bey ile uzun süre yürüyen güzel ilişkilerinin ve reçete desteginin devamliligi açisindan istegin son derece önemli bulundugu ve bu istek ile birlikte gelecek yılın satışlarının da garanti altına alınacağı belirtilmiş ve ??firmasının 08.07.2004 tarih ve 283798 nolu faturası ile istek yerine getirilmiştir."

VARAN 2:

"Novartis İlaç Firmasının Şişli Etfal Hastanesi Radyasyon Onkoloji Kliniği'nde çalışan bazı doktorları, eşleri ve çocuklari ile birlikte (yaklaşik 40 kişi) KIBRIS'a götürdügü, şehir turlarinda otobüste alkol servisi yapildigi, konakladikları otellerdeki odaların mini barlarının ücretsiz servise açıldığı ve bunun maliyetinin yaklaşık 20.000 (yirmibin) USD olduğu belirtilmiştir."

VARAN 3:

"SSK yönetiminin 2003 yılında yapmış olduğu sadece bu ihalede (eşdeğer madde olarak değil etken madde olarak yapılan ihalede) devleti 1.827.308.758.000 TL zarara uğrattığı bilirkişi raporu ile tespit edilmiştir"

VARAN 4:

"Roche İlaç Firması SSK ihalelerini hazırlayan görevlilerin listelerinde yer alması gereken ilaçları klinik doktorlarını yakın takibe alıp, onlara yukarıda örneklendirilen yöntemlerle maddi menfaatler sağlayarak başka ilaç firmalarının ihaleye katılmalarını baskı, tehdit ve ikna yöntemleri ile engellemiş, başa çikamadiklarini ise basin yolu ve tip dergilerinde bu ilaçlar ile ilgili aleyhte yazilar yazdirmak suretiyle karalayarak küçük düşürmüştür. Kısacası kendi karını maksimize etmek için her yolu denemekten kaçınmamıştır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber