Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Doç. Dr. Ziya Selçuk, yapılan soruşturmalarla ilgili bilgi verdi

Haber Giriş : 01 Ağustos 2003 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Doç. Dr. Ziya Selçuk, yapılan soruşturmalarla ilgili bilgi verdi

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Doç. Dr. Ziya Selçuk, 2003 yılının Ocak ayında başlatılan soruşturma kapsamında, "belgeli olarak usulsüzlüklere karışan ve kitap onaylama sürecinde yönetmeliklere uygun davranmayan" 167 öğretmenin görev yerinin değiştirildiğini bildirdi.
Talim ve Terbiye Kurulu'nda 389 öğretmenin görev yaptığını ifade eden Doç. Selçuk, soruşturmanın iki ana konuda yürütüldüğünü kaydetti.
Soruşturmanın birinci kısmının "mali ve hukuki usulsüzlüklerle" ilgili olduğunu anlatan Doç. Selçuk, "Burada, son derece endişe verici gayrimeşru ilişkilerden, usulsüzlüklerden, yolsuzluklardan çok rahatlıkla söz etmek mümkün" diyerek, konuya ilişkin örnekler verdi.
Selçuk, soruşturmanın ikinci kısmında yer alan bazı öğretmenlerin görev yerlerinin de kitap onaylama sürecinde yönetmeliklere uygun davranmadıkları gerekçesiyle değiştirildiğini belirtti.
Selçuk, "Bu bir kadrolaşma hareketi olarak değerlendiriliyor. Ne diyorsunuz?" şeklindeki bir soruyu "Bu soru, siyasi bir açıklama gerektir. Teknik bir konu olmadığı için detaylı söyleyemeyeceğim. Çünkü burada görev yeri değişikliği yapılan öğretmenlerimiz eğer sadece belli bir kadro ya da kısımdan ise, bu söylediğiniz haklı olabilir. Ama öyle birşey asla sözkonusu değil" diye yanıtladı.

haberx

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber