Ömer Dinçer: İntihal iddiaları mahkemeyi etkilemeye yönelik

Haber Giriş : 31 Mart 2005 10:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık Müsteşarı Prof. Dr. Ömer Dinçer, hakkındaki intihal (bilimsel hırsızlık) yaptığı yönündeki haberleri yalanlayarak, ?Bir bilim adamının işleyebileceği en kötü suç intihaldir. İntihal edildiği öne sürülen ?İşletme Yöneticiliği' kitabı ile habere konu olan ?İşletme Yönetimi' kitabım incelendiğinde, ortada bir intihal olmadığı açıkça görülecektir.? dedi.

Dinçer, daha önce de yayınlanan iddiaların bugünlerde yeniden gündeme getirilmesinin bilirkişi aşamasında olan davaların kararlarını etkileme amacı içerdiğini öne sürdü. Müsteşar Dinçer, daha önce de yayınlanan ?intihal' haberleri ile ilgili olarak 6 ayrı manevi tazminat davası açmıştı. Dinçer konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: ?Açtığım davalarda davalılardan biri olan Hürriyet Gazetesi'nde iç sayfa haberi olarak, ertesi gün yine aynı gruba ait olup aleyhlerinde dava bulunan Milliyet ve Hürriyet gazetelerinde köşe yazısı olarak haber yapılması mahkemeleri etkileme amacını açıkça ortaya koymaktadır.?

Yayın Etiği Kurulu öğretim üyeleri hakkında da dava açacağını kaydeden Dinçer, Basın Kanunu'nun 19. maddesinin 2. fıkrasında, ?devam eden davalarla ilgili mütalaa yayınlamanın suç olduğu'nun açıkça düzenlendiğini sözlerine ekledi. Dün Milliyet gazetesinde manşetten verilen haberde ?YÖK'ün intihal var ve zamanaşımı dolmadı? demesi durumunda Ömer Dinçer'in profesörlük unvanını kaybedeceği öne sürülmüştü.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber