SHÇEK Genel Müdürüne göre, yeni memur atamaları Nisan'da....

Haber Giriş : 31 Mart 2005 16:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürü İsmail Barış NTV'de katıldığı programda soruları cevaplandırdı.

Barış program sunucunun sorusu üzerine, İsmail Barış Genel Müdürlükte personel açığı sorunu olduğunu ancak bu sorunu, bu yıl aşmayı planladığını belirtti. Barış açıklamalarına göre Nisan sonuna kadar 800 civarında personelin ekibe dahil edilmesi öngörülüyor.

SHÇEK dahil tüm kamu kurumlarının emmur atamaları ÖSYM tarafından yapıldığı için Barış'ın açıklamalarına göre memur yerleştirmelerinin Nisan ayında yapılacağı sonucu çıkmaktadır. NTV'de yayımlanan programın konuya ilişkin bölümü aşağıda yer almaktadır.

Celal Pir: İzleyicilerimizden gelen maillerde ağırlıklı bir soru var. İzleyenlerimiz diyor ki, çocuk esirgeme kurumlarında bir personel ayrıldığında yerine personel alınmıyor. Oralarda eksik var. Bu işler hangi personelle, nasıl yapılacak? Bir eksiklik yok mu? Nasıl tamamlanacak, deniyor. Tabi çocuk esirgeme kurumlarının bazı yurtlarında ortaya çıkan sıkıntıları da izleyicilerimiz bize hatırlatıyor.

İsmail Barış: Personel sıkıntımız, hem nicelik hem nitelik açısından önemli ölçüde kendisini göstermekte. Bunun da hizmetin akışına, sağlıklı yapılışına zaman zaman olumsuz katkıları oluyor. Ancak şunu ifade edeyim. 2005 yılında 800 civarında personelin alımıyla alakalı, hükümetten onay çıktı. Plan Bütçe Komisyonu ve daha sonra da parlamentodan çıktı. İnşallah, nisan ayının sonuna kadar 800 civarında personelimizle ekiplerimizi takviye edeceğiz. Ancak başlangıçta söylemiştim. Bu iş, yani sokakta yaşayan ve çalışan çocuklarla ilgili modelin ana unsurlarından bir tanesi, onsuz bugüne kadar başarılı olamadığımız unsur, sektörler arası işbirliğidir. Bu işbirliği içerisinde kimler var? Valilik var. Emniyet teşkilatı var. Milli Eğitim Bakanlığı var. Sağlık Bakanlığı var. Belediyeler var. Sivil toplum örgütleri var. Ve koordinatör olarak da Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu var. Dolayısıyla bir dayanışma içerisinde araç gereçten bina ve müştemilata kadar, personele kadar tam bir dayanışma içerisinde, Sayın Başbakanımızın yayınlamış olduğu genelgede de belirtildiği gibi tam bir dayanışma içerisinde bu eksikliklerin giderilmesi noktasında bir başarı elde edilecektir diye düşünüyorum. Ancak vatandaşlarımızın genel anlamda SHÇEK'deki personel eksikliğine parmak basmaları doğru bir yerdir. Yurtlarımızda, yuvalarımızda ve diğer kuruluşlarımızda bu eksikliğin giderilmesi için son beş yılda alınmış eleman sayısı kadar 2005 yılında, aşağı yukarı 800 civarında personeli almış olacağız. Bunun dışında şunu da ifade etmek isterim ki, Türkiye genelinde, T.C.'nun kuruluş mantalitesini benimsemiş, özümsemiş, olmazsa olmaz ilkelerimizi kendisine düstur edinmiş olan öğretmenler, psikologlar, sosyologlar, sosyal hizmet uzmanları, başka kurumlarda çalışıyorlarsa, onları naklen kurumuma geçmeye davet ediyorum. Ve dolayısıyla bu eksikliği de onlar vasıtasıyla gidermeyi öneriyorum.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber