Kültür ve Turizm Bakanlığı, aldığı uzmanlara, ne oda ne de masa verdi

Haber Giriş : 01 Nisan 2005 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yaklaşık üç ay önce ihtiyaç nedeniyle 220 yeni personel aldı. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü bünyesinde "Uzman Yardımcısı" kadrosunda yer alan 220 memurdan 70'ine bakanlık bünyesinde ne oda ne de masa bulunamadı. 70 vasıflı personel, büyük umutlarla başladıkları işlerinde sabahtan akşama kadar bahçede ve koridorlarda dolaşmaktan başka hiçbir şey yapamıyor.

Bu da yetmezmiş gibi, 70 kişinin sürekli ortalıkta dolaşmasından rahatsız olan düz memurlar ?Motivasyonumuz bozuluyor? diyerek bakanlığa şikayet dilekçesi verdi.

Ankara'nın Ulus semtinde yer alan Genel Müdürlük, yer bulamadığı uzman yardımcılarından her sabah saat 08:15'te işe gelmelerini istiyor. Bu çerçevede erken saatlerde giyinip kuşanıp işine giden 70 kişi Genel Müdürlüğün bahçesinde toplanarak beklemeye başlıyor. 09:00 sularında Genel Müdür'ün ziyaret ettiği uzman yardımcıları tüm gün hiçbir iş yapmadan boş buldukları alanlarda ayakta duruyor ve mesai bitiminde dağılıyor. Ne yaptıracak iş ne de oturacak yer bulunamayan uzman yardımcılarına 3 aydır maaş da ödeniyor.

Bu durum, kalabalık bir grubun sürekli hareket halinde olmasından bunalan ve motivasyonu bozulan oda - masa sahibi düz memurları harekete geçirdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na dilekçe veren memurlar ?Motivasyonumuz bozuluyor, bu soruna çare bulun? ricasında bulundu. Bakanlık şimdi, 70 uzman yardımcısını yerleştirebilmek için mevcut odalara sandalye ekliyor.

Habertürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber