İmhacı kaymakam: Beni şımartıyorsunuz

Haber Giriş : 02 Nisan 2005 10:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yazar Orhan Pamuk'un kitaplarının toplatılıp imhasını isteyen ve artık dünyanın basınında da yer almaya başlayan Kaymakam Mustafa Altınpınar, kendisine gösterilen ilgi karşısında, ?Beni şımartıyorsunuz' dedi.

Isparta'nın Sülçüler ilçesi Kaymakamı Mustafa Altınpınar'ın ?kitap imha operasyonu' dünya basınının ilgisini çekti. Fransız basın ajansı AFP (Agence France Presse), Altınpınar'ın, Orhan Pamuk'un kitaplarını toplatma girişimini dünyaya duyurdu. AFP, İçişleri Bakanlığı tarafından Altınpınar hakkında soruşturma başlattığına dikkat çekti. Alman Die Welt gazetesi ise DPA Ajansı'na dayanarak verdiği haberde, ?Kürt ve Ermeni sorunu konusundaki düşüncelerini açıklayan 'Benim Adım Kırmızı'nın yazarı Orhan Pamuk'un kitapları yanmaktan kılpayı kurtuldu' dedi. Mustafa Altınpınar ile ilgili gelişmeler dün de bütün hızıyla sürdü. Isparta Valisi İsa Parlak, genelgenin geri alındığı açıklamasının ardından, bakanlığın talimatıyla Vali Yardımcısı Mustafa Tüysüzoğlu'nu ilçeye gönderdi.

Bu arada dün DHA ekibi ile karşılaş ve gülümseyen Altınpınar, ?Söyleyecek kelime bulamıyorum, şımartıyorsunuz beni' dedi.

Pamuk'a davet

ISPARTA'nın 3 bin 700 nüfuslu ilçesi Sütçüler'de, Kaymakam Mustafa Altınpınar'ın Orhan Pamuk'un kitaplarının toplatılıp imha edilmesi talimatıyla başlayan tartışma sürüyor. Sütçüler'in AKP'li Belediye Başkanı Hüseyin Müftüoğlu, ilçenin adının krizle gündeme gelmesine üzüldüğünü belirterek, ?Bütün bu olanlara rağmen Orhan Pamuk'u Sütçüler'e davet ediyorum. Düşünce sahibi bütün insanlar, onu bağrına basmaya hazırdır' dedi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber