Hayırseverin yaptırdığı Devlet okulu bilgisayar destekli eğitim veriyor

Haber Giriş : 02 Nisan 2005 22:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir'de, hayırsever bir çiftin yaptırıp devlete bağışladığı ilköğretim okulunda, bilgisayar destekli eğitim veriliyor.

Balıkesirli Ayten-Burhan Erdayı isimli hayırsever çiftin 1999 yılında yaptırıp Milli Eğitim'e bağışladığı 21 derslikli Burhan Erdayı İlköğretim Okulu, 5 yıldır hizmet veriyor. 570 öğrenci ve 31 öğretmen mevcuduyla eğitim-öğretim verilen okulun 18-30 kişilik sınıf mevcutları, ideal eğitime katkıda bulunuyor. Okula ilk harcı atmalarından beri yakın ilgi gösteren Erdayı çiftinden Burhan Erdayı'nın vefatının ardından hatıralarıyla yalnız yaşayan eşi Ayten hanım, eğitime katkısını aralıksız olarak sürdürüyor.

Balıkesir Üniversitesi'ne yaptıkları önemli ölçüdeki katkılarıyla da tanınan Ayten Erdayı, eşinin ismini taşıyan Burhan Erdayı İlköğretim Okulu'na geçtiğimiz aylarda bilgisayar alınmasına yardım etti. Okulda, ana sınıfından 8. sınıfa kadar tüm sınıflar bilgisayarla donatıldı. Aynı zamanda tepegöz de alınan sınıflarda öğretmenler, işledikleri konulara yardımcı olabilecek dokümanları yükledikleri bilgisayarda, yerleştirilen büyük ekran monitör aracılığı ile öğrencileri bilgilendiriyor.

Öğretmenler, çocukların bilgisayarlara yoğun ilgi gösterdiğini, bu şekilde daha dikkatli takip ettikleri derslerindeki başarı oranlarının da görülür derecede artığını belirterek, memnuniyetlerini belirtti.

1 yıl önce görevlendirildiği Burhan Erdayı İlköğretim Okulu'nda önemli hizmetler yaptıklarını belirten okul müdürü Yusuf Bozkurt, "Balıkesir'de, tüm sınıflarında bilgisayar destekli eğitim veren tek okul olmanın gururunu yaşıyoruz. Okulumuzun ismini gururla taşıdığı hayırseverlerimize minnettarız. Ayten hanım, bizim manevi annemiz. Yaptığı, yapacağı tüm katkı ve destekleri sebebiyle kendisine şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Bu arada üniversite rektörlüğü, Burhan Erdayı'yı ölüm yıldönümünde Necatibey Eğitim Fakültesi bahçesinde düzenlediği lokma hayrı ile andı.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber