Bursa Baro Başkanı CHP'den milletvekili aday adayı/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2011 14:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon'a soruşturmasına yönelik sert eleştirileriyle dikkat çeken Bursa Baro Başkanı Zeki Kahraman, CHP'den milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

Zeki Kahraman, Bursa Barosunda ki odasında düzenlediği basın toplantısında CHP'den milletvekili adayı olma isteğinin gerekçelerini anlatı. Türkiye'de son dönemde hukukçuların hukuktan kaygı duymaya başladığını savunan Kahraman, "Bu gün Türkiye'nin geldiği noktada hukukla ilgili ve hukukta yaşanan garabetle ilgili her vatandaşın, her hukukçunun çok önemli kaygıları var. Ben Bursa Baro Başkanı olarak hukuk alanında yaşanan bu olumsuzlukların yerleşik hale gelmesinden duyduğum kaygıları defalarca ifade ettim. Yıllardır hukuk içinde verdiğimiz bu mücadelede zaman zaman sonuç alabildik, Türk halkına önderlik yaptık. Ama gördük ki zaman içinde bu yeterli olmadı." dedi.

İktidar tarafından topluma yaşatılanların kendilerini derinden yaraladığını iddia eden Kahraman, şunları söyledi: "Ben Zeki Kahraman olarak bundan sonraki hukuk alanında verdiğimiz mücadeleyi, hukukçu kimliği ile hukukçu duyarlılığı ile siyaseten devam etmek gerektiğini düşünüyorum. Bu nedenle de siyaseten CHP'den aday adayı olmak adına bu gün Bursa Baro Başkanlığı görevimden ayrılıyorum."

"SİYASİ ANLAYIŞ, DÜŞÜNCE VE YAŞAM BİÇİMİMDEN DOLAYI CHP"

Bu zamana kadar pratikte bir siyaset düşüncesinin olmadığını anlatan Zeki Kahraman, son dönemde yaşanan göz altıların bu kararı almasında etkili olduğunu ifade etti. CHP'de siyaset yapma fikrinin yıllardır benimsediği siyasi anlayış, düşünce ve yaşam biçiminden kaynaklandığını anlatan Kahraman, "Zaten başka bir yerde söz konusu olamazdı. Bu sebeple CHP'de, Cumhuriyetin ve Türkiye'nin kurucusu bir partide siyaset yapmak bence en doğrusu olacaktı. Bu güne kadar söylediklerimiz ve yaptıklarımız da ortada idi." diye konuştu.

Bursa Baro Başkanlığı'na bundan sonra Başkan Vekili Şerafettin İrmiş vekalet edecek. Bir süre sonra ise sadece başkanlık için seçim yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber