Denizli Belediye Başkanı istifa etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2011 17:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, İstanbul Vali Yardımcısı Ali Kazgan, Antalya Vali yardımcıları Mestan Deniz ve Hakkı Loğoğlu milletvekili aday adaylığı için görevlerinden istifa ettiler.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, üyesi bulunduğu AK Parti'den milletvekili aday adayı olmak üzere görevinden ayrıldı.

Zeybekci, eşi Ayşen Zeybekci'nin de izlediği Denizli Belediye Meclisi'nin mart ayı toplantılarının son oturumunda, milletvekili aday adaylığı için belediye başkanlığı görevinden istifa kararını açıkladı.

Denizli'ye hizmet için yedi yıldır Belediye Meclis üyeleri, daire müdürleri ve belediye personeli ile yoğun mesai harcadıklarını ifade eden Zeybekci, ''Gün geldi, Denizli Belediyesinde sabahladık. Gün geldi güneşin doğuşunu makam odasının penceresinden izledik. Kar yağdı, ulaşım aksamasın diye gece boyunca şehri dolaştık'' dedi.

Bugün itibarıyla Denizli Belediyesindeki görevini tamamladığını, siyasette bundan sonra Denizlililere milletvekili olarak hizmet vermeyi arzuladığını belirten Zeybekci, şunları söyledi:

''Bu mecliste 7 yıldan beri Denizli için çok iyi kararlar alındı. Girmiş olduğumuz tüm yollarda mutlu sona varmanın, başarmanın gururunu yaşıyoruz. Belediye başkanlığı her kula nasip olmaz. Belediye başkanlığı siyasette en önemli kurumlardan biri. Yüz binlerce insana doğrudan hizmet etme imkanı bulduk. Böyle bir şerefe nail olduğum için Allah'a şükrediyorum. Buna sebep olanlardan Allah razı olsun. Onurla ve şerefle taşıdığım bu bayrağı bugün itibariyle bırakıyorum. Nihat Zeybekci dönemi, bugün itibarıyla bitti.''

Zeybekci, konuşmasının ardından istifa dilekçesini imzalayarak, Denizli Belediye Başkan Vekili Osman Zolan'a verdi.

Nihat Zeybekci, belediye meclis üyelerine de birer plaket vererek teşekkür etti.

Bu arada Zeybekci'nin milletvekili aday adaylığı için istifasını açıkladığı toplantıya CHP'li meclis üyeleri katılmadı.

-İSTANBUL VE ANTALYA VALİ YARDIMCILARI-

İstanbul Vali Yardımcısı Ali Kazgan da milletvekilli aday adaylığı için görevinden istifa etti. Kazgan'ın, AK Parti'den Malatya Milletvekili aday adayı olacağı öğrenildi.

Antalya Vali Yardımcıları Mestan Deniz AK Parti'den Antalya, Hakkı Loğoğlu da MHP'den Osmaniye milletvekili aday adayı olmak üzere görevlerinden ayrıldılar.

Görevinden istifa eden Kemer Kaymakamı Bayramali Köse'nin de Rize'de bağımsız aday olacağı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber