Zabıt katibi de milletvekilliği için istifa etti

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 11 Mart 2011 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YARSAV eski Başkanı Eminağaoğlu hakkında 'Ergenekon' soruşturmasını engelledikleri iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu

Neşet KARADAĞ / ADANA (AHT)

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) eski üyeleri ile YARSAV eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu hakkında 'Ergenekon' soruşturmasını engellemek istedikleri iddiasıyla suç duyurusunda bulunan Adana Adliyesi'nde görevli zabıt katibi İsmail Can da milletvekili aday adayı olabilmek için memurluk görevinden istifa etti. Can, AK Parti'den aday adayı olacağını söyledi.

İstifa dilekçesini Adana Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun'a verdiğini belirten zabıt katibi Can, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçilme yaşını küçülterek gençleri siyasete teşvik ettiği için siyasete girmeye karar verdiğini söyledi.

HSYK ÜYELERİNİ ŞİKAYET ETMİŞTİ

"Başbakanımızın aday göstereceği 25-30 yaş arasındaki genç adaylardan biri olmayı ümit ediyorum" diyen zabıt katibi Can, bilgisayar teknolojisinde uzmanlaştığını, 13 yaşından 18 yaşına kadar Türkiye genelinde yayın yapan bilgisayar dergilerinde yazarlık yaptığını söyledi. Sınıf öğretmeni olmasına karşın 6 yıldır Adana Adliyesi Cumhuriyet Savcılığı'nda zabıt katipliği yapan Can, "Doğru bildiğim yolda kimseden korkmadan yürüyebilen bir yapıya sahibim. Ergenekon savcılarını görevden almaya çalışan eski HSYK başkanvekili ve üyeleri hakkında yargının en alt memuru olarak yargının en üst memurlarına cesaretle suç duyurusu yapabildim. Sayın Başbakan'ın aday göstereceği gençlerden biri olmak için görevimden istifa ettim ve aday adayıyım" dedi.

'DARBECİLERLE MÜCADELE ETTİĞİ İÇİN AK PARTİYİ SEÇTİM'

Can, AK Parti'yi seçmesinin nedenini de şöyle açıkladı:

"AK Parti iktidarında ilk defa darbecilerle mücadele edildi ve ilk defa siyasi iktidar ayakları üzerinde duruyor. Sivil siyaset, askeri vesayete ilk defa karşı çıktı ve hesap soruyor. Darbeci zihniyetle mücadele eden AK Parti saflarında safımı belirtmek ve bu yolda hizmet etmek için AK Parti'den aday adayı olacağım."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber