Başbakan: 'Valilere söyleyin milletvekillerinin taleplerini dikkate alsınlar'

Haber Giriş : 03 Nisan 2005 17:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan'dan Güçlü'ye uyarı

AK Parti'nin Kızılcahamam kampı, Bakanlar ile milletvekillerinin ilginç diyaloglarına sahne oluyor. Ağrı Milletvekilleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanların katıldığı toplantıda, Zap Suyu üzerine kurulacak köprünün bir türlü bitirilemediğini, bu durumun köylüler için büyük sıkıntılara yol açtığını kaydetti.

Tarım ve Köy İşleri Bakanı Sami Güçlü'den projenin bir an önce bitirilmesi istenirken, vekiller aylardır sorunlarına bir çözüm bulunamadığını bildirdi. Vekillerin şikayetleri üzerine söz alan Tarım Bakanı Güçlü, ödenek yetersizliği nedeniyle bitirilemediğini, bu nedenle bir gecikme yaşandığını vurguladı. Güçlü'nün bu sözleri üzerine devreye giren Başbakan Erdoğan ise, köprünün bir an önce bitirilmesi talimatını verdi. Erdoğan, "Sami Bey, ödenek yetersizliğinden şikayet ediyorsunuz. Bir trilyon için değer mi? Köprü çalışmalarını hızlandırın ve bir an önce bitirin" diye konuştu. Ankara Milletvekilleri toplantıda şehirdeki su sıkıntısını dile getirdi. Ankaralı vekiller Ankara'nın su sorununa çözüm bulmak için Manavgat Suyu'nun taşınmasını önerdi. Tarım Bakanı Güçlü, vekillerin bu talibini not etmekle yetindi.

Toplantıda bazı milletvekilleri de İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'dan gece bekçiliği uygulamasının yeniden hayata geçirilmesini istedi. Türkiye'de asayiş olaylarının giderek arttığına işaret eden vekiller, mahalle bekçiliğinin yeniden uygulanmasını talep etti. Bakan Aksu ise, gece mahalle bekçiliği uygulamasının artık çağdışı bir uygulama olduğuna dikkat çekerek, "Bu sistem artık eskidi. Bunun ikame edecek elektronik sistemler var. Ancak, nüfusu belli bir oranın altında olan bölgelerde bu sistemi uygulayabiliriz" dedi. Aksu'ya yöneltilen şikayetlerden biri de valilerle ilgili oldu. Milletvekilleri illerde valilerle aralarında diyalogsuzluk olduğundan yakınarak, sorunlarının dikkate alınmadığını söyledi. Başbakan Erdoğan, vekillerin bu şikayeti karşısında İçişleri Bakanı Aksu'ya talimat vererek, "Abdülkadir Bey, valilere söyleyin milletvekillerinin taleplerini dikkate alsınlar. Bunu özellikle söylemenizi istiyorum" diye konuştu.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber