Emniyet Genel Müdürü genelge yayınlayarak ikinci sınıf emniyet müdürlerinin 'kadrosuzluk' nedeniyle emekli edilmelerini istedi.

Haber Giriş : 04 Ağustos 2003 06:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emniyet Genel Müdürü genelge yayınlayarak ikinci sınıf emniyet müdürlerinin 'kadrosuzluk' nedeniyle emekli edilmelerini istedi.

Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner, kafaları karıştıran bir genelge yayınladı. Tüm emniyet müdürlüklerine gönderilen genelgede, 2. sınıf emniyet müdürlerinin 'kadrosuzluk' yüzünden emekli edilecekleri belirtilerek, 'İsteyen müdürü terfi ettirip APK'ye aldırın. Sonra da zorunlu emekli ettirin' dedi. 2. sınıf emniyet müdürlerinin emekli olmak için dolduracakları dilekçenin bir örneği de genelgeye eklendi. CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce kafaları karıştıran bu genelgeyle ilgili olarak İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'ya soru önergesi verdi.

Amaç kadrolaşmak mı?
İnce soru önergesinde 'Kadro yok dediğinize göre APK'ya kadroyu nasıl buluyorsunuz? 15-20 yıldır APK'da çalışmakta olan çok sayıda personel bulunmaktadır. Neden bunların emekli olmalarının yolu bulunmuyor da büyük bir bölümü Polis Akademisi mezunu olan 2. sınıf emniyet müdürleri emekli edilmektedir? Acaba genç ve vizyon sahibi olan bu polislerimizin emekli edilmesiyle boşalan kadroları doldurarak kadrolaşmayı mı amaçlamaktasınız?' dedi.

Müdürlere zoraki dilekçe
Genelgeyle birlikte emekli olmayı kabul edecek 2. sınıf emniyet müdürlerinin doldurması için 'emekli olacaklarını taahhüt eden' dilekçe eklendi. Dilekçe şöyle:

'Emniyet Genel Müdürlüğü'ne (Personel Daire Başkanlığı'na) Bakanlık makamının 28.05.2003 tarihli olurlarına istinaden emekli olmak kaydıyla, 2. sınıf emniye müdürlüğünden 1. sınıf emniyet müdürlüğüne terfi ettirilerek APK uzmanı olarak atamamın yapılmasını ve akabinde, APK uzmanı 1. sınıf emniyet müdürü ünvanı ile isteğimle emekli onayımın alınarak tarafıma tebliğ edildiğinde müteakip ay içinde kurumumla ilişiğimi keseceğimi talep ve taahhüt ediyorum.'
star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber