SHÇEK yurtlarında yiyecek sıkıntısı iddiası

Haber Giriş : 04 Nisan 2005 12:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili İzzet Çetin, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nun (SHÇEK) İstanbul'daki çocuk yuvaları, yetiştirme yurtları, ve huzurevlerinde, yiyecek sıkıntısı çekilip çekilmediğini sordu.

İzzet Çetin, Devlet Bakanı Güldal Akşit tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği yazılı soru önergesinde, SHÇEK'e bağlı yurt, yuva ve huzurevlerinde 3 - 4 aydır yiyecek sıkıntısı çekildiği; bu kurumlarda yaşayan çocuk, genç, özürlü ve yaşlıların çorba, makarna ve bakliyat ile beslendikleri yönündeki iddiaları hatırlattı. Çetin, soru önergesinde şu sorulara cevap istedi:

"Anılan sıkıntının, geçtiğimiz yıl sonunda yapılan yiyecek ihalesinin yolsuzluk iddiası ile iptalinden kaynaklandığı söylenmektedir. Bu konuda hangi işlemler yapılmaktadır? Önceki yıllarda kurumun İstanbul'daki fazla etlerini başka illere ve afet bölgelerine gönderdiği bilinmektedir. Kurumda et stokları tükenmiş midir? Kuruma yapılan ayni ve nakdi yardım ve bağışlarda son aylarda kurumdaki bazı olumsuzlukların kamuoyuna yansıması nedeniyle herhangi bir azalma var mıdır? Son 5 yıldır kuruma yapılan et ve diğer ayni ve nakdi bağışlar miktar ve tutarları nelerdir?"

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber