Sosyal Güvenlik'te ?tek çatı 3 genel müdürlük' dönemi

Haber Giriş : 04 Nisan 2005 15:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet'in ve IMF'nin önem verdiği tasarılardan olan Sosyal Güvenlik Reformu Tasarısı Meclis'e sunuldu. Reformun ilk ayağını oluşturan Emeklilik ve Genel Sağlık Sigortası Tasarıları başbakanlıkta birleştirildi ve Cuma gün Meclis'e gönderildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanvekili Tuncay Teksöz, ?Tasarının Meclis'te kabul edilmesi ile 1 Ocak 2006'da yürürlüğe girmesini hedefliyoruz. Uygulamaya yönelik hazırlıkların ve ilgili kuruluşların işbirliğini sağlayabilmek için de, tasarının Haziran'a kadar yasalaşması çok isabetli olur. Zaman kazanıp, sağlıklı bir uygulama için bu önemli' diye konuştu.

Teksöz, kurum yasasının çıkmasıyla bir çatı kuruluş olarak Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı kurulacağını, ona bağlı olarak da Emeklilik (SSK, Emekli Sandığı, Bağ-Kur'u kapsayacak), Genel Sağlık Sigortası, Primsiz Ödemeler genel müdürlüklerinin oluşacağını bildirdi. Teksöz, üç genel müdürlüğün de tek bir veri tabanı üzerinde çalışacağını kaydetti.

Teksöz, ?Bütün bunlarla temel amacımız, vatandaşın işlemini olabildiğince tek noktada, kaliteli olarak, en kısa sürede tamamlamak' dedi.

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber