İtfaiyeciler, yardımcı personel kadrosunda çalışmaktan şikayetçi

Haber Giriş : 05 Nisan 2005 00:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Yenibosna'da bir itfaiyecinin görev sırasında hayatını kaybetmesi, arkadraşlarını yasa boğarken, mesleğin sorunlarını da gün yüzüne çıkardı.

Yardımcı hizmet sınıfında gözüken itfaiyeciler, memur kadrosunda olmalarına rağmen diğer memurların yararlandığı haklardan faydalanmak istiyor. Çalışma şartlarının ağırlığına rağmen yıllardır seslerini çıkarmadan görevlerini yapan itfaiyeciler, son günlerde kendilerine yönelik meydana gelen saldırılar ve yaşanan ölümler sebebiyle tepkilerini dile getirmeye başladı.

İtfaiyecilerin çalışma koşullarının zorlukları hakkında bilgi veren Türkiye İtfaiyeciler Birliği Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Faruk Kurutuz, en son İstanbul'da bir arkadaşlarını daha kaybetmelerine rağmen eleştirilerin hedefi olmalarına isyan ediyor. Yıllardır, itfaiyecilerin ?yardımcı hizmet sınıfında' gözüktüğünün altını çizen Kurutuz, 657 sayılı kanuna tabi olmalarına rağmen ?itfaiye sınıfı' kadrosunda bulunmadıklarından yakınıyor. 20 bin itfaiyecinin dört gözle yapılacak yasal düzenlemeyi beklediğini ifade eden Kurutuz, yetkilileri itfaiyecinin sorunlarına karşı duyarlı olmaya çağırdı. Daha önceki hükümetlerden itfaiyecilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik taleplerde bulunduklarının altını çizen Kurutuz sürekli sırtlarının sıvazlandığını ama artık buna tahammüllerinin kalmadığını belirtiyor. ABD başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde itfaiyeciliğin en popüler mesleklerden biri olduğunu ifade eden İtfaiye Daire Başkanı Kurutuz devletin öğretmen, polis ve sağlık kadroları çıkardığını, ancak henüz itfaiyeciler için bu konuda bir girişimde bulunmadığını aktardı. İtfaiyecilerin yıpranma paylarının ve erken emekliliklerinin de konuşulmadığını dile getiren Kurutuz, Türkiye'deki itfaiye personelinin sayısının da olması gerekenin çok altında kaldığını vurguladı. Kurutuz, İtfaiye Genel Müdürlüğü'nün kurulması gerektiğini sözlerine ekledi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber