Sosyal Bilimler Liseleri, öğrenci nakillerine kapatıldı

Haber Giriş : 05 Nisan 2005 12:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Bilimler Liseleri'nde kayıt başvurusu, hazırlık sınıfları ile nakiller konusunda yönetmelik değişikliğine gidildi.

Sosyal Bilimler Lisesine geçmek isteyen öğrencilerin nakillerine kapatılırken, bu okul öğrencileri başka liselere geçiş yapabilecekler. Milli Eğitim Bakanlığı Sosyal Bilimler Liseleri Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni düzenlemeye göre; öğrencin nakillerine esas olacak açık kontenjanları tespit etmek ve öğrenci nakillerini değerlendirmek için okul müdürünün başkanlığında bir müdür yardımcısı, bir rehber öğretmen, öğretmenler kurulunca seçilen bir öğretmen ve okul-aile birliğini temsilen bir veliden meydana gelen bir komisyon oluşturulacak.

Seviye belirleme sınavı, alanlara yönelme ve nakil sebepleriyle bütün sınıflarda oluşacak açık kontenjanlar, şube öğrenci sayısı 24'ü aşmayacak şekilde komisyonca tutanakla tespit edilecek. Bu kontenjanlar, okulun ve il/ilçe mill3 eğitim müdürlüklerinin web sayfalarında güncelleştirilerek ilan edilecek. Bu okullar arasında öğrenci nakilleri, açık kontenjan bulunması, öğrencinin giriş puanının naklen gitmek istediği okulun sınavını kazandığı yıldaki giriş taban puanından az olmaması ve puan üstünlüğü esaslarına göre yapılabilecek. Resm3 ve özel orta öğretim kurumlarından Sosyal Bilimler Liselerine öğrenci nakli yapılamayacak.

Ancak Sosyal Bilimler Liselerinden, resmi ve özel diğer orta öğretim kurumlarına geçiş, Milli Eğitim Bakanlığı orta öğretim kurumu öğrencileri için uygulanan ilgili mevzuat hükümleri ile okulların ilgili yönetmeliklerinde yer alan nakil şartlarına göre yapılacak. Nakil için başvuru, öğrenci velisi tarafından öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne Öğrenci Nakline Esas Durum Belgesi ile yapılacak. Nakil başvuruları, Öğrenci Nakline Esas Durum Belgesinin nakil gidilecek okulun evrak kaydına girişini izleyen üç iş günü içinde komisyonca; açık kontenjan, okula en son giriş puanı ve puan üstünlüğü esaslarına göre değerlendirilecek.

Sonuç, öğrenci velisine ve ilgili okul müdürlüğüne yazılı olarak bildirilecek. Naklin yapılmasının uygun bulunması halinde öğrencinin tasdiknamesi ve öğrenci dosyası okulundan istenecek. Kendi istekleriyle okuldan ayrılan öğrenciler on gün içinde okula geri dönebilecekler. Hazırlık sınıfı öğrencileri, kayıt döneminde ayrıldıkları takdirde geri dönemeyecekler. Hazırlık sınıfından ayrılan veya ilişiği kesilen öğrenciler, kayıt-kabul süresi içinde kayıt-kabul şartlarını taşıdıkları diğer orta öğretim kurumlarına kayıt yaptırabilecek.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber