3 kez görevden alınan vali MHP'den aday adayı oldu/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Mart 2011 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muşmal, MHP Elazığ il binası önünde bekleyen kalabalık tarafından omuzlarda taşındı.

Elazığ Valiliği döneminde 3 kez görevden alınan ve mahkeme kararıyla yeniden göreve dönen en son Kırklareli Valilisi olan Muammer Muşmal, MHP'den Elazığ Milletvekili aday adayı oldu.

Elazığ'a gelen ve MHP'den aday adaylığını açıklayan eski Vali Muammer Muşmal'a partililer yoğun ilgi gösterdi. MHP il teşkilatı tarafından coşkuyla karşılanan Muşmal için tekbir getirilip, "Durma ilerle Elazığ seninle", "Efsane valim hoş geldin", "Elazığ seninle gurur duyuyor" sloganları atıldı. Elazığ caddelerinde halkı selamladıktan sonra MHP Elazığ il binası önünde bekleyen kalabalık partililer arafından omuzlarda taşınan Muşmal, burada partililere seslendi. Elazığ'a hizmet etmenin kendisine onur verdiğini anlatan Muşmal, şöyle dedi:

"Burada hizmet etmekten onur ve şeref duyduğum mert ve yiğit insanların yaşadığı, hiçbir zaman teröre geçit vermeyen ve bundan sonra da vermeyecek olan Elazığ?a gelmekten ve sizlerle birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum. Türkiye, bugün mevcut iktidar zamanında huzursuz, güvensiz ve kaygılı bir toplum haline gelmiştir. İşsizler, yoksullar ve gelir dağılımdaki adaletsizlikler ekseninden baktığımızda milletimizin en temel problemi işsizlik ve geçim sıkıntısıdır. Yeni yeni zenginler türemiştir. İşte bu zenginler her geçen gün biraz daha zenginleşmekte, fakirlerimiz de her geçen gün biraz daha fakirleşmektedir. Türkiye freni boşalmış bir kamyon gibi son sürat çatışma ve kutuplaşma sürecine koşmaktadır"

Türk-İslam davasına sahip çıkmak için MHP'den aday adayı olduğunu belirten Muşmal, 12 Haziran seçimlerinde MHP?nin Elazığ?dan 5 vekil çıkarmasını istedi.

31 Aralık 2005 tarihinde Elazığ Valiliği'ne atanan Elazığ Valisi Muammer Muşmal, 2008 yılının Aralık ayında merkeze alınarak 7 Ocak 2009 tarihinde yerine Muammer Erol atanmıştı. Vali Muammer Muşmal ise Danıştay'a yürütmeyi durdurma talebiyle dava açmış, dava sonucunda mahkeme Vali Muşmal'ın göreve iadesine karar vermişti. Vali Muammer Muşmal, 14 Temmuz 2009'da tekrar Elazığ'da göreve başlamış, İçişleri Bakanlığı mahkeme kararına uymak için Elazığ Valisi Muammer Erol'u Tokat'a atamıştı. Danıştay Dava Daireleri Genel Kurulu'nun, merkez valiliği görevine devam etmesi kararının ardından Muammer Muşmal, 22 Temmuz, bir kez daha kızağa çekildi. Eski Vali Muammer Erol, yeniden Elazığ'da vali olarak göreve başlamıştı. Vali Muammer Muşmal Danıştay'a bir kez daha açtığı yürütmeyi durdurma kararı davasını kazanarak tekrar Elazığ Valiliği görevine geldi. Elazığ Valiliği'ne 3'üncü kez yeniden atanan Vali Muammer Muşmal, 1 Eylül 2009 itibariyle Elazığ Valiliği görevine başlamıştı. Hükümet, Vali Muammer Erol'u da merkeze alınmak zorunda kalmıştı. Muşmal, Elazığ'da 17 gün görev yaptıktan sonra bu kez hükümetin valiler kararnamesiyle, Kırklareli'ne atandı. Merkeze Valisi Muammer Erol ise tekrar Elazığ'a vali olarak getirilmişti. 20 Eylül 2010 tarihinde Kırklareli'ne Vali olarak atanan ve Kırklareli'nde 3 aydan kısa süre görev yapan Vali Muammer Muşmal, 87 gün sonra yeniden merkeze alınmıştı. Mart 2011 tarihinde İçişleri Bakanlığı'na istifasını veren Muammer Muşmal, Milliyetçi Hareket Partisi'nden Elazığ Milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber