Bakan Şener'in tuhaf MERNİS matematiği

Haber Giriş : 07 Nisan 2005 08:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, şu anda 130 milyon kişiye MERNÎS projesi kapsamında vatandaşlık kimlik numarası verildiğini belirterek, "Bu 130 milyonun 72 milyonu yaşayan, diğerleri ölen vatandaşlarımızdır" dedi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, şu anda 130 milyon kişiye MERNÎS projesi kapsamında vatandaşlık kimlik numarası verildiğini belirterek, "Bu 130 milyonun 72 milyonu yaşayan, diğerleri ölen vatandaşlarımızdır" dedi. MERNÎS Projeşi'nin yaklaşık 7-8 yıllık bir geçmişi olduğunu hatırlatan yetkililer ise "Bu fazlalık ölen vatandaşlarla izah edilemez. Bu sürede bu kadar insan ölmüş olamaz. Numarasını kaybeden, unutan bir daha almış, çok sayıda mükerrer numara oluşmuş" dedi. Çankaya Üniversitesi'nde, 'e-Dönüşüm ve Türkiye' konulu bir konferans veren Şener, 'e-Dönüşüm'de gelinen noktaya değindi. Şener'in kimlik numarası ile ilgili verdiği rakamlar işe kafa karıştırdı. Şener, henüz İngiltere'nin bile vatandaşlık numarası projesini hayata geçiremediğini kaydederek şöyle konuştu: "Türkiye MERNİS projesini tamamladı. Şu anda 130 milyon kişi MERNİS projesi ile kimlik numarasına kavuşmuştur. Diyeceksiniz ki Türkiye'nin nüfusu 72 milyon, 130 milyon kişi nereden çıktı? 130 milyona ölenler dahil. Demek ki 72 milyonu yaşayanlardan, geriye kalanları ölenlerden. Bu konuyu önemsiyorum; çünkü İngiltere bile vatandaşlık numarası verme aşamasına gelememiştir."

Vatandaşlar gibi şirketlere de tek ve belirleyici bir numara verileceğini anlatan Şener, "Bu konudaki çalışmalar son aşamaya gelmiştir" dedi.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber