Kritik bürokratlar Meclis yolunda...

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 12 Nisan 2011 08:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstifa eden yüzlerce bürokratın çoğu Ak Parti'yi tercih etti

Gülümhan GÜLTEN/ VATAN

AKP'nin aday listeleri de, bürokrasinin en tanınmış isimlerine Meclis kapısını araladı. AKP listelerinde yer alan Kamu Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler, Mardin'den 1. sıra, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar Trabzon 2. sıra, Sanayi Bakanlığı Müsteşarı Ali Boğa da Muğla 1. sıra adayı oldu. Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal Kırıkkale'de 2. sırada, RTÜK Başkanvekili İlhan Yerlikaya Konya 3. sırada, Dış Ticaret Müsteşarlığı İthalat Müdürü Mustafa Sever Mersin 9. sırada, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Mehmet Ersoy Sinop 1. sırada, Orman Genel Müdürü Osman Kahveci Karabük 2. sırada yer aldı.

CHP ve MHP'nin adayları

CHP'nin listesinde ise aday listesinde göze ilk çarpan isimler Ziraat Mühendisleri Odası eski Başkanı Gökhan Günaydın ve Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanı Turgay Bozoğlu oldu. Günaydın Ankara 2. bölge 4. sıradan, Turfay Bozoğlu'nun ise İzmir 1. bölge 8. sıradan aday gösterildi.

MHP ise Maliye Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı yapan Kadir Boy'u İstanbul 1. bölge 5. sıradan, ,Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yurtiçi ve Yurtdışı İlişkiler Dairesi Başkanı İdris Karakuş Kırıkkale 1. sıradan aday gösterdi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber