İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

MHP, listelerdeki değişimi sakıncalı buluyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2011 15:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

12 Haziran'da yapılacak milletvekili listesinde en az değişikliğe giden MHP, AK Parti ve CHP'nin yüksek oranda yaptığı değişikliği sakıncalı buldu. Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, bu durumun siyaseti alt üst ettiğini, devleti yönetilemez hale getirdiğini iddia etti.TBMM'de, partilerin YSK'ya sunduğu liste konusunda gazetecilerin sorularını cevaplayan Şandır, MHP olarak, bu listeleri çok uzun bir süreçten geçirerek hazırladıklarını ifade etti.

Şandır, "Yoklama, memnuniyet algısı belirledik. Sonra kimlerin istendiğini tespit ettik. Böylece, teşkilatın ve toplumun beklentisine göre belirledik. Giremeyenler adına üzüldük. Ama bu mukadder sonuçtur. Geleneği ve omurgayı devam ettiren ve değişim denen kelimenin cazibesine kapılmayarak, siyasi alt üst eden bir tavrın içine girmemiştir. Gerek Meclis'te gerek partideki kadrolarını büyük bir bölümünü aday göstermiştir. Ama teşkilatın talep ettiği isimler de listeye alınmıştır." dedi.

Şandır, AK Parti ve CHP'nin yüzde 50'den fazla bir değişikliğe gitmesini eleştirdi. Siyasette bu değişimi çok uygun bulmadığını savunan Şandır, "Gelişmiş demokratik ülkelerde bu oranlara varan değişiklik olmaz. En çok yüzde 5-10 civarında olur. Yüzde 60-70 siyaseti hercu merc ediyor. Milletvekili tam mevzuata alışıyor, aday yapılmıyor. Bilgi ve tecrübeye ihtiyaç var." diye konuştu.

Şandır, ayrıca, Alparsan Türkeş'in oğlu Ahmet Türkeş'in AK Parti'den aday gösterilmesine sevindiğini söyledi. Şandır, bunun Başbuğ'un enerjisinin devam ettiğini gösterdiğini söylerken, "Keşke bir tanesi de CHP'den aday olsaydı. Kendisine başarılar diliyorum. Türk siyasetine katacağı çok şey var." değerlendirmesini yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber