CHP listesine Demirel'in gölgesi vurdu

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 13 Nisan 2011 10:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP listesine Demirel'in gölgesi vurdu. Güniz Sokak'ta ev tutan Tekin, adaylıklar için 'baba tavsiyeleri' devreye soktu

Geçmişte "merkez sağ"da politika yapmış isimler CHP yönetimi için "umut" olsa da ortaya çıkan liste "sağ açılıma" bel bağlayan partide ciddi sorunlara yol açtı. Aday profilinden rahatsız olup istifa eden PM üyesi Enver Aysever'in "Kendi partisine sahip olamayan Süleyman Demirel CHP'ye sızdı" çıkışı ise tepkilerin buluşma noktası oldu.

'HABERAL İÇİN RİCA ETTİ'

Liste temaslarının, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in, Ocak ayında Demirel'in adıyla özdeşleşen Ankara Güniz Sokak'ta ev tutmasının ardından başladığı iddia edildi. Listedeki Demirel ağırlığı da dikkatlerden kaçmadı. Demirel döneminde DYP'de il başkanlığı, daha sonra da genel başkan yardımcılığı yapan, Bülent Kuşoğlu ve yine Demirel'e yakınlığıyla bilinen TP Genel Başkan Yardımcısı'yken istifa eden Ali Arif Özzeybek, CHP Ankara adayı oldu. DYP'de genel başkan yardımcılığı yapan eski vekil Aytun Çıray İzmir'den, Demirel'in yakın kurmayı eski bakan Salih Sümer Diyarbakır'dan, DYP'li eski bakan Turan Tayan Bursa'dan, eski DYP milletvekili Mustafa Eren de Karabük'ten aday gösterildi. Ergenekon sanığı Mehmet Haberal'ın "Demirel'in ricasıyla" listelere alındığı iddiası ise bizzat CHP'li Şahin Mengü tarafından dile getirildi. Mengü, "Müşterek dostlarımız benim aracılığımla ricada bulundu. Demirel de özel ricada bulundu" ifadesini kullandı.

Havada ikmal

Demirel ile Kılıçdaroğlu'nun ilginç temasını, TAKVİM 12 Ekim 2010'da sayfalarına taşımıştı. Yazarımız Bülent Erandaç, Demirel'in Kılıçdaroğlu'nu Isparta dönüşü özel uçağında ağırladığını yazmıştı.

DEMiREL SIZDI

İSTANBUL'dan aday gösterilen ancak listeye tepki göstererek istifa eden PM üyesi Enver Aysever, çarpıcı iddialar ortaya koydu: "Kendi partisine sahip olamayan Demirel CHP'ye sızmıştır. DP'li bakanlar ve Haberal'ın varlığı bunu gösteriyor."

'Başka şeyle UĞRAŞIN'

SÜLEYMAN Demirel, İstanbul'da katıldığı bir toplantıda, Ergenekon davası sanığı Mehmet Haberal'ın aday gösterilmesine ilişkin soru üzerine "Biraz başka şeylerle uğraşın'' dedi.

Hayali ihracatçı DEĞiLLER'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, tartışmalı listesini "devrim" olarak niteledi. "Ergenekon" eleştirilerini "Bunlar hayali ihracatçı, ihaleye fesat karıştıran değil, düşünceleri olan insanlar" diye yanıtlayan Kılıçdaroğlu, İlhan Cihaner'in yer bulamamasını "Örgütün kararı" olarak yorumladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber