Çalıştığı kurumdan gıda çaldığı iddia edilen memur tahliye edildi

Haber Giriş : 07 Nisan 2005 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kahramanmaraş'ta, görev yaptığı İl Sağlık Müdürlüğü'nden gıda maddesi çaldığı iddiasıyla tutuklanan 10 yıllık devlet memuru, çıktığı ilk duruşmada tahliye oldu.

Kahramanmaraş Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanık İmran Karadöl ile tutuksuz yargılanan oğlu Y.K. hazır bulundu. Suçlamaları kabul etmeyen Karadöl, olayın hafta sonu meydana geldiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Evde otururken daireden telefon açtılar. Döner sermayede çalışan görevliler ile mutemetlere yemek yapmamı istediler. Ben de yemekhaneye gelerek yemeklerini yaptım. Ancak ben oradayken kimse yemek yemeye gelmedi. Daha sonra pazartesi yemeğini yapmak için malzemeleri çıkarttım. Etrafı temizlerken oğlum Y.K. geldi. Arkadaşlarıyla gezmeye gideceğini söyleyerek benden harçlık istedi. Oğluma 5 milyon lira verdikten sonra yanı başımda bulunan el arabasını kapının yanına götürmesini söyledim. Oğlum el arabasını kapının önüne götürdüğü sırada İl Sağlık Müdürü Sıtkı Güvenç'in geldiğini söyledi. Daha sonra müdür bey beni aradı, 'Yanlış anlaşılma oldu, önemli bir şey yok' dedi. Olayı duyunca çok şaşırdım."

10 yıllık devlet memuru olduğunu belirten Karadöl, "2 yıl önce valilik onayıyla Sağlık Müdürlüğü'nde görev yapmaya başladım. Benim böyle bir suçu işlemem söz konusu değildir. Yaklaşık 4 yıl önce Devlet Hastanesi Acil Bölümü'nde çalıştığım sırada bir cenazenin cebinden 8.5 milyar lira buldum. Parayı hastane müdürüne teslim ettim. Nasıl bir insan olduğumu herkes bilir" diye konuştu. Sanık olarak dinlenen Y.K. ise, olay sırasında babasından harçlık almaya geldiğini ve babasına yardım etmek için el arabasını dışarıya çıkarttığı sırada İl Sağlık Müdürü Sıtkı Güvenç ile karşılaştığını söyledi. Mahkeme heyeti, her 2 sanığı da dinledikten sonra olay yerinde keşif yapılmasına karar vererek, suçun vasıf ve niteliğini de göz önünde bulundurarak tutuklu sanık İmran Karadöl'ün tahliyesine karar verdi.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber