DİE'deki şube müdürleri yeni kanun tasarısından kaygılı...

Haber Giriş : 07 Nisan 2005 14:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet İstatistik Enstitüsünün TBMM alt komisyonundan geçen Türkiye İstatistik Kanunu Yasa Tasarısında Kurum bünyesinde çalışanların tüm kadroları iptal edilmekte ve tekrar yeni kadrodaki kişilere ihdas edilen kadrolar verilmektedir. İhdas edilen ve kanuni olarak üzerinde Bölge Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürlerine ait kadrolar iptal edilmekte ve Araştırmacı Kadroları verilmek istenmektedir.

Şu anda Bölge müdür yardımcılarının % 155 olan özel hizmet tazminatları % 60 a Şube Müdürlerinin %135 olan özel hizmet tazminatları % 60 a düşmektedir. Bu durumda bölge müdürleri maaşlarında 362 YTL Şube müdürleri maaşlarında 286 YTL bir azalma meydana gelmekte ve kazanılmış hakları gaspedilmektedir.

Kurumda hazırlanan yasa tasarısında Yöneticilerimiz tarafından kendilerince bir çözüm olarak maaşları dondurarak aynı maaşları almaları ile ilgili bir metin konulmuştur. Enstitüde İptal edilen Şube müdürü Kadrolarından Merkezde 15, adedi Bölge Müdürlüklerinde 27 adedi tekrar ihdas edilmektedir. Bu kadrolar Bölgelerde Şube Müdürü, Merkezde Müdür olarak ihdas edilecektir. Bu kadrolara tekrar atanacaklarda ne şartların aranacağı ve nasıl atanacakları ve hangi kriterlerin aranacağıda belli değildir. Kadroları iptal edilenler yıllardır idareci olarak görev yaptıları şefler veya memurlar tarafından idare edileceklerdir..

Burada en önemlisi insanların kazanmış oldukları haklarının gasp edilmesidir..Özlük haklarımızdaki bu hak arayışımız kazanmış olduğumuz haklarımızı kazanana kadar devam edecektir. Kanun taslağı bu şekli ile alt komisyondan geçmiş ve bütçe plan komisyonuna gelmiştir. Gelir İdaresi Kanunu yasa tasarısında nasıl kadrolar iade edilmişse bizim kadrolarımızı ve kazanmış olduğumuz özlük haklarımızın iadesi gerekmektedir.

Bu yasa tasarısında Yönetimde görevli olan Enstitü Başkanı, Başkan Yardımcıları ve Daire başkanlarının hakları korunduğu gibi kendilerine yeni maddi haklar sağlanmaktadır. Komisyonda görevli Sayın milletvekillerimizin Nasıl Gelir idaresi kanununda hassasiyet göstermişlerse Türkiye İstatistik Yasa tasarısındada bu konuya hassasiyet göstereceklerini umuyoruz.

Saygılar sunuyoruz..

"Haber Gönder" yoluyla haberi yazan: DİE'de görev yapan şube müdürleri

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber