İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

MEB, 2011 sınavına girecek öğretmen adaylarını şoka mı uğratacak?

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Müdürlüğüne, Necmettin Yalçın'ın atanmasından bu yana, her gün yeni bir sıkıntı yaşanmaktadır. Uzun dönemli politikalar oluşturulamamakta, gelen kamuoyu baskına göre her gün farklı bir açıklama yapılmaktadır. Seçim öncesinde ise Haziran ayı itibariyle 30 bin kadrolu öğretmen alınacağı açıklaması yapıldı. Bu açıklama, memurlar.net olarak bizlerin de beklediği müjdeli bir haberdir. Ancak, MEB'in resmi açıklamasında, bu alımın "ek alım" olduğuna yönelik bir ifade bulunmamaktadır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Nisan 2011 12:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan bu açıklamada yer alan kadro alımının, ek alım olması gerekmektedir. Aksi halde, bu sayı, Ağustos ayında alınacağı açıklanan 55 bin kadrolu öğretmen alımından eksiltilecektir.

Zaten, Türk Eğitim Sen'in MEB bürokratları ile yaptığı açıklamadan elde ettiği izlenim de bu yöndedir.

Daha önce detaylarını verdiğimiz haberdeki bilgilere göre MEB'in elindeki açıktan atama izni sayısını özetleyecek olursak;

1- 2011 yılı bütçe kanununa göre, MEB'in bir önceki yıl boşalan kadrolarının yüzde 50'sine atama yapma hakkı bulunmaktadır. MEB, bu rakamın, 4 bin 755 adet olduğunu açıklamıştır.

2- 25 bin atama izninden MEB'e düşen pay ise 10 bin 500 adet kadrodur.

3- 12 Nisan 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan kanuna göre, MEB'e ek olarak verilen açıkatan atama izni sayısı 24 bin 745'tir.

Bu rakamlara göre, şuan için MEB'in 2011 yılında alabileceği kadrolu öğretmen sayısı 40 bindir.

MEB, geçtiğimiz Cuma günü itibariyle, Haziran ayında 30 bin kadrolu öğretmen alacağını belirtmiştir. Bu alımla birlikte MEB'in elinde kalacak kadro sayısı 10 bin olacaktır.

Şuan için, konjoktüre göre davranan, kararlı olamayan, gelen kamuoyu tepkisine göre yön değiştiren MEB; seçim öncesinde büyük bir kamuoyu oluşturan ek alım kardeşliğinin taleplerini karşılamış görünmektedir. Ancak, bu sayının ek alım mı olduğu yoksa, Ağustos ayındaki sayıdan mı eksiltileceği yönünde net bir açıklama bulunmamaktadır.

2011 sınavına giren öğretmen adaylarının 10 bin kadro gibi bir öğretmen alımı ile karşılaşması halinde, çok büyük bir şok yaşanacaktır. MEB'in bu konuda bir planı var mıdır yok mudur bilmoruz. Memurlar.net olarak, 55 bin kadrolu atama yapacağını söyleyen bir Milli Eğitim Bakanının, Meclisten sadece 24 bin 745 açıktan atama iznini geçirmiş olmasını, tedirginlikle karşılıyoruz. Hem Milli Eğitim Bakanının hem de Personel Genel Müdürlüğünün sözleri ve işlemleri güven vermemektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber