Key, ödemelerinde 6. liste yayımlanacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Nisan 2011 11:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Sen Genel Sekreteri Mehmet BOZGEYİK, Tasfiye Halinde Türkiye Emlak Bankası Konut Edindirme Yardımı Bölüm Müdürlüğü ve EGYO Konut Edindirme Yardımı Birimi Sorumlusu ile görüştü. Yetkililerin verdiği bilgiye göre;

?Tasfiye Halinde Emlak Bankasının ellerindeki listeleri Mayıs ayının ilk haftası EGYO'na gönderecek, EGYO'nun da kendisine gönderilen listeyi, Resmi Gazete'den gün alarak yayınlayacak ve ödemelere başlanacak. Listelerin en erken Mayıs ayının ikinci haftası yayınlanabileceği, ancak net süre verilemeyeceği? bildirildi.

Daha önceki açıklamalarımızda da belirttiğimiz üzere; 5664 sayılı Kanunda belirtilen süreye göre, Tasfiye Halinde Emlak Bankasının düzeltmeler neticesinde hazırlayacağı son listeyi 31.03.2011 tarihine kadar EGYO'na göndermiş olması gerekirdi. Ancak açıklamalarından anlaşıldığı üzere, Tasfiye Halinde Emlak Bankası 31.03.2011 tarihinde bu listeleri tamamlayıp EGYO'na gönderememiştir. Verdikleri bilgiye göre hala listelerin üzerinde çalışmalarına devam etmektedirler. Ancak Mayısın ilk haftası EGYO'ya gönderebileceklerini Genel Sekreterimize ifade etmişlerdir.

Eğitim Sen yaptığı açıklamada "Sonuç itibariyle EGYO, 5664 sayılı Kanuna göre, 31.03.2011 tarihinden sonra son bir liste yayınlamalıdır. EGYO Yetkilileri de zaten T.H.Emlak Bankası kendilerine son düzeltilmiş listeleri gönderir göndermez Resmi Gazetede yayınlayacağını belirtmektedir. Bu durumda Mayıs ayı içerisinde 6. Listenin yayınlanacağı ortadadır. KEY ödemesi alamamış veya eksik almış olan üyelerimizin Mayıs ayında yayınlanacak bu listeyi beklemelerini, bu listede adları çıkmadığı takdirde dava sürecini başlatmalarını önermekteyiz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber