Çelik: Zeybek oyununu bırakacağız...

Haber Giriş : 10 Nisan 2005 14:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da yaptırılacak olan 8 okul için düzenlenen imza töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Bakanlık olarak zeybek oynamayı bıraktık" dedi...

Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Eğitime Yüzde Yüz Destek" kampanyası çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi, ilçe ve belde belediyelerinin katkısıyla İstanbul'da 8 okul inşa edilecek. Hayırseverlerin yaptıracağı 5 ilköğretim okulu, 2 lise ve bir açık liseye ilişkin protokol, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile hayırseverler tarafından imzalandı. Saraçhane'deki Büyükşehir binasında düzenlenen törene, okulların yapılacağı ilçe ve beldelerin belediye başkanları da katıldı. Mimari projelerini Kadir Topbaş'ın çizdiği okullar 189 derslikten oluşacak, 12,5 trilyon liraya mal olacak.

'Zeybek oynamıyoruz'

Bakan Çelik, kampanyayı seferberliğe dönüştüren İstanbul Valisi Muammer Güler, Başkan Kadir Topbaş ve İstanbullu hayırseverlere teşekkür etti. Kampanyadan önce, herkesin kendi başına bir şeyler yapmaya çalıştığını ifade eden Çelik, "Eskiden zeybek oynanırdı, kimsenin eli birbirine değmezdi. Şimdi, hep birlikte çalışarak adeta halay çekiyoruz. Bu halayı daha da hızlandırarak, Karadeniz horonuna dönüştürmeliyiz" diye konuştu.

Kadir Topbaş'ın çizdiği okul projelerinin, şehre kimlik ve kişilik kazandırdığını belirten Hüseyin Çelik, "Okulların mimarisini çok önemsiyoruz. Çocuklarımız okullarına, evlerine gider gibi severek gitmeliler. Okullarımız, mimarisiyle çocuklarımıza gülümsemeli" diye konuştu.

'İstimlak bedelleri yüksek'

İstanbul'daki derslik sayısını üç yıl içinde 15 bine çıkarmayı planladıklarını söyleyen Vali Muammer Güler, bu sayının 9 bine yaklaştığını, geriye 6 bin derslik kaldığını ifade etti. 'Okul yeri bulmak için, istimlakte büyük bedeller ödemek zorunda kalıyoruz" diyen Kadir Topbaş ise, 'Eğitim alanları arıyoruz, bulamıyoruz. Sağlık alanları arıyoruz, bulamıyoruz. Büyük maliyetler ödememiz gerekiyor. Onlar da bizi geciktiriyor. Önümüzde engel teşkil ediyor" dedi. Topbaş, 'Yerleşim alanlarını oluştururken, o bölgenin ihtiyacını karşılayacak okulları da yapıyoruz artık. KİPTAŞ, bugüne kadar 8 okul yaptı. TOKİ ile yapacağımız konutları da, okullarıyla birlikte yapacağız. Büyükşehir 18 okul daha yapacak" dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey İstanbul'da her yıl yaklaşık 200 yeni okul yapıldığını hatırlattı.

TNN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber