Vergi ödemesinde 'bonus' dönemi..

Haber Giriş : 10 Nisan 2005 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığı, beyannamesini internetten gönderen mükellefe bankalardaki gibi 'bonus veya puan' verip, vergi indirimi yapacak.

Vergi dairelerindeki yığılmaları önlemek, işlemleri hızlandırmak isteyen Maliye Bakanlığı, vergi ödemelerinde internet kullanımını teşvik edecek önlemler almaya hazırlanıyor. Beyannamesini internet üzerinden gönderen mükellefler için bankalardaki gibi 'bonus veya puan' verilmesi ve vergi indirimine dönüşmesi gündemde... 'Bonus veya puan önerisi', vergi yönetiminin yeniden yapılandırılmasını öngören Gelir İdaresi Yasa Tasarısı'nın TBMM'deki görüşmelerinde ortaya atıldı.

Unakıtan Öneriyi Beğendi
Özel bankaların finansal işlemlerinde interneti tercih eden müşterilerine yönelik 'puan veya bonus uygulaması' yaptığını anlatan bazı milletvekilleri, aynı modelin vergi dairelerine de örnek olabileceğini belirtti. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan da teknolojiyi kullanan mükellefe bonus önerisine olumlu yaklaştı. Unakıtan, vergi işlemlerinde internet kullanımının giderek yaygınlaştığını açıklarken, yaklaşık 1 yılda internet üzerinden toplam 2 milyon e-beyanname verildiğini, bunun 1 milyonunun ise son 1 ay içinde gerçekleştiğini söyledi. Bakan Kemal Unakıtan, kredi kartı kullanımını örnek göstererek, şöyle konuştu: "Eskiden kartla ödeme var mıydı? Herkes cebinde para taşırdı. Şimdi de interneti kullanıyor. Biz de mükellefimize bonus vereceğiz" diye konuştu.

takvim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber