İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Başbakanlık, artan boşanma vakalarının sebep- sonuçlarını araştıracak

Haber Giriş : 10 Nisan 2005 17:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'deki boşanma oranlarında 'olağanüstü bir yükseliş trendinin ortaya çıktığı' tespiti üzerine harekete geçen Başbakanlık, 'boşanmanın sebep ve sonuçları'nı araştırma kararı aldı.

Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Kurumu'nun Başbakan Tayyip Erdoğan'a sunduğu bilgi notunda, sorunun çözümü için güncel verilere ihtiyaç olduğu vurgulanarak şu görüşlere yer verildi:

Detaylı tespit: Ciddi sosyal sorunları ortaya çıkarma potansiyeli olan boşanma vakaları, nedenlerinin bilinmesi ve uygun önlemlerin alınmasıyla azaltılabilme imkânı olan bir problemdir. Her türlü sağlıklı müdahale boşanmaların ciddi bir toplumsal soruna dönüşmeden kontrol edilmesini mümkün kılacaktır.

Çalışma grubu: Boşanma oranlarındaki yükseliş göz önünde bulundurularak bu yıl 'Boşanmanın sebep ve sonuçları' üzerine bir araştırma yapılacaktır. Çalışma grubu araştırmalarına başlamıştır.

Boşanmayla ilgili en son veri olan İçişleri Bakanlığı istatistiklerine göre, 2003'te 89 bin 311 boşanma gerçekleşti. Boşanmaların çoğunluğu 'geçimsizlik'ten kaynaklanırken, 'uyumsuzluk, kadının evi terk-etmesi, erkeğin şiddet uygulaması' gibi nedenler de evliliğin sona ermesinde etkili oldu. Devlet İstatistik Enstitüsü'nün verilerine göre ise Türkiye'de 2000 yılında 32 bin 844 boşanma gerçekleşti.

Radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber