Cemil Çiçek, sözleşmeliye kadro konusunda konuştu/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Mayıs 2011 09:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek dün akşam CNNTÜRK'de "Ne Oluyor" programına katıldı. Memurlar.net forum bölümünde toplanan üyeler, özellikle sözleşmelilere kadro konusunda ilgili programın twitter hesabına çok sayıda soru gönderdi.

Program sunucusu, "ne Kürt sorunu ne kasetler konusunda bu kadar soru gelmedi" diyerek, programın sonunda sözleşmelilere kadro verilip verilmeyeceğini sordu. İşte programdaki ilgili diyalog

Program sunucusu: Seçim öncesinde sözleşmeliler kadroya geçirecek misiniz?

Cemil Çiçek: Seçim zamanı heskes siyasetçiyi köşeye sıkıştırıp bu iş olsun, şu iş olsun ister. Biz de isterizki bu iş olabiliyorsa hemen yarın olsun. Mühim olarak söyleyeceğimiz şey şudur: Bu sözleşmelilik meselesi nerden geldi. Türkiye'nin belli bölgelerinde, yeterli personel bulunamadı, sağlık personeli, öğretmen, mühendis bulunamadı. 657 olunca, aday ilk önce "nerde olsa görev yaparım" diyor. Girdiğinin ikinci veya üçüncü haftasında annem hasta, babam hasta, ailevi mesele diyerek tayin istiyor. Sizi temin ederimki Meclise gelen ziyaretçilerin büyük bir kısmı personelin doğudan batıya nakline ilişkindir. O zaman da, biz bunun beraberinde getirdiği sosyal problemleri hepimiz biliyoruz.

Maaş veriyorsunuz olmuyor, teşvik veriyorsunuz olmuyor, en son gelinen noktada denildiki sözleşmelilik ile bu sorunu çözelim. Bir kısmını çakılı kadro yapalım ve herkes bilsin ben burada görev yapacam. Girdikten sonra bu siyasi baskıya dönüşüyor, bunun ötesinde de bir kısım ailevi problemler oluşuyor.

Bakın sizinle beraber yarın Akyurt'ta gidelim. akyurt Ankara'nın kenar semti. Haymana'ya gidelim, Bağla'ya gidelim. Öğretmen bulamıyoruz. Oradaki vatandaş bu kez "Ben seni öğretmen yaptım, bana öğretmen vermiyorsun, sağlık personeli vermiyorsun." Her hükümet işte bunu dengelemeli... Sözleşmeli personel burdan çıkmıştı. Gerekçesi buydu. Ama sosyal problemler de oluştuğu için bunlarla ilgili bir çalışma yapalım dedik. Sadece sağlık personeli ve öğretmenlerle ilgili değil tüm sözleşmeli olarak çalışanlarla ilgili... Sayın Başbakanın talimatı oldu. Devlet Personel Başkanlığı ve ilgili Bakanlıklar çalışıyor. Şuan bir çaba sarf ediliyor. Öyle seçim var diye yalana dolana gerek yok. Eğer yetiştirebilirsek seçimden önce bu düzenlemeyi çıkarırız, ama olmadığı takdirde bu bizim seçimden sonraki öncelikli meselemiz olarak gözüküyor.

Ama bunu yaparken de ciddi bir personel reformuna ihtiyaç var. Sözleşmeli yapıyoruz olmuyor, 4/B yapıyoruz olmuyor, 4/C yapıyoruz olmuyor. 657'li yapıyorz sonra kişi nakil istiyor. Bir kişiyi memnun edecez diye 10 bin 15 bin kişiyi mağdur ediyoruz. Sözleşmeli statüde çalışan arkadaşlar bizim bu noktadaki zorluğumuzu anlasınlar ama dediğim gibi seçimden önce yetiştirebilirsek ne ala yetiştiremezsek seçimden sonraki öncelikli meselemiz bu olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber