TSK, erbaş ve erlere yetenek kazandırmaya devam ediyor

Haber Giriş : 11 Nisan 2005 20:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanlığı'nın, erbaş ve erlere yetenek kazandırma uygulaması devam ediyor. Bu uygulama kapsamında, 2000 yılından 2004 Aralık ayına kadar geçen sürede, açılan 180 kursa katılan personel sayısı 438 bin 923'e ulaştı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, kutsal askerlik hizmetini ifa etmek üzere silah altına alınan Mehmetçikler'e, sivil yaşamlarında istifade edebilecekleri bir yeteneği kazandırma çalışmaları kapsamında, Genelkurmay Başkanlığı tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı ile 8 Şubat 2000 tarihinde,Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile de 8 Ekim 2001 tarihinde iki ayrı protokol imzalanarak yürürlüğe konulmuştu.

Söz konusu protokoller çerçevesinde; projenin uygulanmaya başlandığı 8 Şubat 2000 tarihinden 31 Aralık 2004 tarihine kadar, karşılıklı olarak belirlenen 180 kurstan (20 adet Modern Tarım ve Hayvancılık Kursları dahil) 174'üne personelin katılımı sağlandı. Projenin başlangıcından itibaren açılan kurs miktarında 21 bin 289'a, katılan personel miktarında ise 438 bin 923'e ulaşıldı. Kurslara katılan personelden 345 bin 380'i kursları başarı ile bitirirken, başarı oranı yüzde 79 oldu. Aynı dönem içerisinde, okuma yazma kursuna 135 bin 788 erin katılması sağlandı ve yüzde 70 oranında başarıyla bu erlerden 95 bin 244'ü kursu başarıyla tamamladı. Kurslar, her celp döneminde yeni silah altına alınan Mehmetçikler'in katılışında tekrar ediliyor ve bu suretle kurslara katılım ile yetenek kazanan erbaş ve er miktarı sürekli artıyor.

Açıklamada ayrıca, yetenek kazandırma kurslarının daha az, öz ve ihtiyaç duyulan konularda açılması ve buralarda kazanılan mesleklerin 'istihdamla buluşturulması' kapsamında başlatılan projeye yönelik olarak, Genelkurmay Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü temsilcilerinin katılımı ile 2 Mart 2005 tarihinde bir toplantı gerçekleştirildiği belirtildi. Yapılan toplantı neticesinde; Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından, 'Sektör itibariyle, il bazında en çok eleman ihtiyacı duyulan iş ve meslek alanları'nın Genelkurmay'a gönderilmesi ve yetenek kazandırma kurslarının tespit edilen bu meslek alanları doğrultusunda yönlendirilmesine karar verildiği belirtilen açıklamada ayrıca, erbaş ve erlere yönelik olarak, sivil hayatta iş kurma ve iş bulma ile tarımsal amaçlı iş kurma ve iş bulma konularını (başvurma, cv yazma vb.) içeren bir CD'nin Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanması ve birliklere yayımlanması kararlaştırıldı.

Tarım sektöründe üretim yapıldığı takdirde iyi gelir getireceği düşünülen alanların, erbaş ve erlere tanıtılmasının da amaçlandığı vurgulanan açıklamada, erbaş ve erlerin mesleki danışmanlık konusunda bilgilendirilmeleri konularında görüş birliğine varıldığı ve bu konulara ilişkin olarak, ilgili makamlarla koordineli çalışmalara devam edildiği kaydedildi.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber