TSK'dan erbaş ve erlere meslek kazandırma kursları

Haber Giriş : 12 Nisan 2005 11:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanlığı, erbaş ve erlerin sivil hayatta daha kolay iş bulmalarını sağlamak üzere Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve Türkiye İş Kurumu'nun katılımıyla istihdama yönelik çalışma başlattı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın erbaş ve erlere askerlik hizmetleri süresince farklı bir yetenek kazandırmak için Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın desteğiyle başlattığı proje, 5'inci yılını doldurdu.

Düzenlenen 21 bin 289 kursa, 438 bin 923 personel katılırken, bunlardan 345 bin 380'i başarılı oldu.

Yetenek kazandırma kurslarının "daha az, öz ve ihtiyaç duyulan konularda açılması ve buralarda kazanılan mesleklerin istihdamla buluşturulması" amacıyla projeye yeni bir yön veren Genelkurmay Başkanlığı, bu bağlamda Milli Eğitim Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve Türkiye İş Kurumu temsilcilerinin katılımı ile geçen ay bir toplantı gerçekleştirdi.

Buna göre, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından "sektör itibariyle il bazında en çok eleman ihtiyacı duyulan iş ve meslek alanları" belirlenerek, Genelkurmay Başkanlığı'na iletilecek. Genelkurmay Başkanlığı da bu talepler doğrultusunda tespit edilen meslek alanlarında kurslar düzenleyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber