Türk Büro-Sen, TBMM önünde oturma eylemi yaptı

Haber Giriş : 13 Nisan 2005 00:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu Sen'e bağlı Türk Büro-Sen üyesi kamu çalışanları, Gelir İdaresinin Yeniden Yapılandırılması ile ilgili Yasa Tasarısı'nı protesto için, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünde oturma eylemi yaptı.

Türk Büro-Sen üyesi memurlar, yarın TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesi beklenen Gelir İdaresi'nin Yeniden Yapılandırılması ile ilgili Yasa Tasarısı'nın, bu gece Genel Kurul gündemine alınarak yasalaştırılacağı duyumu almaları üzerine, TBMM önüne gelerek oturma eylemi başlattı.

"İki yüzlü siyaset istemiyoruz", "IMF defol, bu memleket bizim", "Topla parayı, al havayı" gibi sloganlar atan grup adına bir açıklama yapan Türk Büro-Sen Genel Sekreteri Sabahattin Kavlak, hükümetin iktidara gelmeden önce 'Her şeyi sivil toplum kuruluşlarıyla görüşecekleri' yönündeki sözlerini unuttuklarını iddia ederek, "İktidara gelince, kapılarını kapadılar. İş bırakma eylemi yaptık, duymadılar. Birileri bu yasayı gece yarısı dikkatlerden kaçırarak geçirmeye çalışıyor" dedi.

Hükümetin seslerini duyması için teneke bile çaldıklarını söyleyen Kavlak, "Ama yine sesimizi duymadılar. Öncekilere nasıl izah ettiysek, bunlara da öyle izah edeceğiz" diye konuştu.

IMF'nin alacaklarının garanti altına alınması için gelirlerin tek elde toplandığını iddia eden Kavlak, tasarının geri çekilerek kabul edilebilir bir tasarı haline getirilmesi istedi. Kavlak, yarın maliye çalışanlarının iş bırakacağını vurgulayarak, haklarını alana kadar eylemleri sürdüreceklerini söyledi. Bir süre oturma eylemi yapan grup, daha sonra olaysız dağıldı.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber