İçişleri Bakanı, polislerin maaş zammı, yan ödeme artışı ve özlük hakları ile ilgili düzenlemelerin önümüzdeki günlerde yapılacağı müjdesini verdi.

Haber Giriş : 08 Ağustos 2003 10:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İçişleri Bakanı, polislerin maaş zammı, yan ödeme artışı ve özlük hakları ile ilgili düzenlemelerin önümüzdeki günlerde yapılacağı müjdesini verdi.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, polislerin durumunu düzeltecek uygulamaların önümüzdeki günlerde uygulamaya konulacağı müjdesini Tercüman aracılığıyla verdi. Aksu, maaş zammının da içinde olduğu yeni düzenlemeler için yapılan çalışmalarının sonuna geldiklerini söyledi.
Bakanlık görevine gelir gelmez polislerin sıkıntılarını çözmek için çalışma başlattığını belirten Abdülkadir Aksu, emniyet teşkilâtı içinden gelen birisi olarak teşkilât sorunlarını çok iyi bildiğini söyledi. Maaş zammı için çalışmalarının devam ettiğini ve kurumlar arası yazışmaların yapıldığını belirten Bakan Aksu, "Bakan olur olmaz konuya el attım. Polisimizin durumunu düzeltmek için talimat verdim. Polisin özlük hakları, tazminatları, yollukları, yan ödemeleri ve emeklilik durumlarının düzeltilmesi için başlattığımız çalışmalar sürüyor" dedi.

SÖZÜ BAŞBAKAN VERDİ
Polis teşkilâtının sorunlarının çözümü için başlattıkları çalışmaların son aşamaya geldiğini ve bu düzenleme çalışmalarından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da haberi olduğunu kaydeden Aksu, Başbakan Erdoğan'ın polislere bu sözü daha önce verdiğini hatırlattı. Aksu, bekçilerin "polis yardımcısı" unvanı alması için hazırlanan düzenlemenin önümüzdeki günlerde sonuçlanacağını kaydetti. Aksu, emniyet amirleri arasındaki terfi farklılıklarının bulunduğunu belirtirken, "Normal üniversite mezunları ile polis akademisi mezunları arasında terfi farkı bulunmakta. Bu farkı gidermek için bir çalışma başlattık. Bu çalışma da önümüzdeki günlerde sonuçlanacak" diye konuştu.

D.B. Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber