Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, meclis açıldığında ilk çıkarılacak yasaların başında YÖK Yasası'nın geleceğini söyledi.

Haber Giriş : 09 Ağustos 2003 20:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, meclis açıldığında ilk çıkarılacak yasaların başında YÖK Yasası'nın geleceğini söyledi.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, YÖK yasasında herkesin arzu ettiği yapılanmayı sağlamak için anayasa değişikliğinin şart olduğunu belirterek, "Meclis açılır açılmaz ilk çıkaracağımız kanunlardan biri YÖK yasası olacak" dedi.

Bir dizi açılış ve temel atma programlarına katılmak için Kayseri'ye gelen Başbakan Yardımcısı Gül, Erciyes Karayolları Tesisleri'nde Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği tarafından verilen yemeğe katıldı.

Burada öğretim üyelerine hitaben konuşan Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, muhalefet partisi ile anayasa değişikliği konusunda bir mutabakata varılması durumunda herkesin arzu ettiği daha çok katılımcı bir YÖK yasasının çıkabileceğini ifade etti. Gül, "Böyle bir anayasa değişikliği mümkün görünmüyor. Üniversitelerde olup bitenler siyasette görülen çarpıklıkları dahi aşmıştır. O nedenle üniversitede bir reform şarttır.

Hükümet bu konuda kararlıdır. Türkiye'de köklü reformların bütün alanlarda yapılması gerekir. Yoksa Türkiye'nin kayıp yıllarına yeni kayıp yılları daha eklenir. 1970-1990 yılları Türkiye'nin kayıp yılları olmuştur. Bunlar herkesi üzen şeylerdir. Dünya ülkeleri ile yarışta yerimizde durmadık, geriye gittik. Bunların içerisinde üniversiteler de vardır. Türkiye'nin en çok yenilenmeye ihtiyaç duyulan kurumlarının başında üniversiteler gelmektedir. Meclis açılır açılmaz ilk çıkaracağımız kanunlardan biri YÖK yasası olacaktır" diye konuştu.
Habervitrini

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber