Ekim 2004 tarihinden bugüne kadar, toplam 2 milyon 87 bin e-beyanname verildi

Haber Giriş : 14 Nisan 2005 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, 'e-beyanname' uygulamasının başladığı Ekim 2004 tarihinden bugüne kadar, toplam 2 milyon 87 bin beyannamenin elektronik ortamda verildiğini söyledi.

Bakan Unakıtan, Maliye Bakanlığı'nda düzenlediği Mart ayı bütçe gerçekleşmelerine ilişkin basın toplantısında, 'e-beyanname' uygulamasına ilişkin açıklamada bulundu.

2004 yılı Ekim ayında uygulanmaya başlanan 'e-beyanname' uygulamasına vergi mükellefleri ile mali müşavirlerden yoğun ilgi geldiğini belirten Unakıtan, "Türk mükelleflerin bu uygulamaya bu kadar kısa sürede uyum sağlaması takdire şayan bir durumdur.

Mükelleflerimizi ve mali müşavirliğimizi tebrik ediyorum" dedi. Unakıtan, 'e-beyanname' uygulamasının başladığı 2004 yılı Ekim ayında 34 bin 534 adet beyannamenin internet ortamında verildiğini, bu rakamın 2005 Mart ayında 955 bin 900'e ulaştığını sözlerine ekledi. Unakıtan, uygulamanın başladığı 6 ay içinde elektronik ortamda verilen toplam beyanname sayısının 2 milyon 87 bin adet olduğunu kaydetti.

Unakıtan, e-beyanname uygulamasındaki başarının ardından, ödeme emirlerinin de elektronik ortama taşınacağını söyledi. Ödeme emirlerinin iadeli taahhütlü postayla veya bazen memur gönderilerek elden alındığını hatırlatan Unakıtan, zaman ve maliyet sorunlarının ortadan kaldırılması ve evrak sayısının azaltılması amacıyla elektronik ortamda ödeme emri gönderilmesi uygulamasının, 1 Nisan'da yürürlüğe girdiğini bildirdi. Unakıtan, söz konusu sistemle sadece posta maliyetinden 2 milyon YTL tasarruf sağlanacağının altını çizdi.

Unakıtan, kamu personeli ve aile fertlerinin eczaneden temin edecekleri ilaçlara ait reçetelerin kontrolünde kullanılacak ve Ankara Muhasebe Müdürlüğü'nde pilot uygulama çalışması devam eden sistemin, 15 Nisan'dan itibaren Ankara'da görevli memurların tamamı için uygulanmaya başlanacağını açıkladı.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber