10 AKP'li vekil Pop'a karşı sanat müziği kadrosu kurdu

Haber Giriş : 15 Nisan 2005 03:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugüne kadar müzikle profesyonel olarak ilgilenmeyen 10 milletvekili sanat müziğine ilgiyi artırmak için koro kurup, Kültür Bakanlığı sanatçılarından ders alarak şarkı söyleyecek. Koronun öncüsü Bursa Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu, ?Pop müzik, beden görüntüsüne, cinselliğe dayalı müziğe dönüştü. Bunu ruha indirmek istiyoruz' dedi.

POP müziğin cinselliğe indirgendiğini savunan AKP milletvekilleri, Türk Halk ve Türk Sanat Müziği'ne ilgiyi artırmak için koro kuruyor. Seslerinin güzel olduğunu düşünen 10 milletvekili, ilk konserlerini 22 Nisan'da Bursa'nın yerel bir televizyon kanalında canlı olarak verecekler.

Koronun kurulmasına öncülük eden Bursa Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu, ?Özellikle pop müzikte beste ve söz kalitesi düştü. Beden görüntüsüne, cinselliğe dayalı müziğe dönüştü. Bunu ruha indirmek istiyoruz' dedi.

DERS ALACAKLAR

Kültür Bakanlığı sanatçılarından haftada bir gün ders almak için başvuruda bulunduklarını söyleyen Anbarcıoğlu, ?Ders saati kesinleşince tüm vekilleri davet edeceğiz. Amacımız milletvekillerinden oluşan bir TBMM korosu oluşturmak' diye konuştu.

KADIN VEKİL YOK

Şimdilik kadın elemanı bulunmayan koronun ilk elemanları arasında bugüne kadar müzikle profesyonel olarak ilgilenen vekil de bulunmuyor. Koronun ilk elemanları ve meslekleri şöyle: Faruk Anbarcıoğlu (öğretmen), Mahmut Koçak (tıp doktoru), Talip Kaban (makina mühendisi),Vahit Kirişçi (ziraat mühendisi), Abdullah Cantimur (mali müşavir), Zafer Hıdıroğlu (serbest ticaret), Alim Tunç (tıp doktoru), Ali Rıza Alaboyun (maden yüksek mühendisi), Hasan Fehmi Kınay (iktisatçı) Mehmet Yüksektepe (tüccar).

?Beyaz giyme söz olur'u söyleyecekler

İLK konserlerini 22 Nisan'da bir yerel televizyon programında konser verecek olan milletvekillerinin repertuvarında ?Kütahya'nın pınarları', ?Beyaz giyme söz olur', ?Acem şalı belinde' gibi Türk Halk Müziği'nin klasikleşmiş türküleri bulunuyor. Vekiller ayrıca Türk Sanat Müziği korosu kurmayı da planlıyorlar. Kültür Bakanlığı'ndan ders almaya başlayacak olan sanatçı adayı vekillerden 5'i TBMM kulisi önünde Hürriyet'e poz verdi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber