Çocuklara okulda 'farklılık' eğitimi

Haber Giriş : 15 Nisan 2005 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB, çocuklar üzerindeki farklılıkların ayrımcılığa neden olmasını engellemek üzere "Erken Çocukluk Eğitiminde Farklılıklara Saygı Projesi" başlattı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), çocuklar arasındaki farklılıkların olumsuz sonuçlarını ortadan kaldırmak üzere yeni bir proje başlattı.

Bakanlık farklılıkların çocuklar üzerinde erken yaşlarda olumsuz etkiler oluşturduğunu ve farklılıklar nedeniyle ayrımcılık yapıldığını tespit ederek, okul öncesi eğitim kapsamında, "Erken Çocukluk Eğitiminde Farklılıklara Saygı Projesi"ni hayata geçirdi.

Proje kapsamında özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde cinsiyet ayrımının fazla yaşandığı gerçeğinden hareket eden MEB, Ankara, İstanbul ve Mardin'de 6 ana okulunda öğrenci ve velilerin, kadın-erkek, zengin-fakir, sakat-sağlıklı kavramlarına bakış açısını belirleyecek. Bu amaçlar öğrenci ve velilerle yüz yüze görüşme ve anket çalışması yapılacak.

Projede özellikle ailelerde kız ve erkek çocuklar arasında cinsiyete dayalı ayrım olup olmadığı, ayrım yapılıyorsa çocukların kişilikleri üzerinde etkisi olup olmadığı, zengin-fakir, sakat- sağlıklı kavramlarına ailenin ve çocukların bakış açısı ortaya konulacak.

Yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber