Belediye sözleşmelisi 4/B'li yeni bir pozisyona geçemez

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Haziran 2011 01:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilindiği üzere, sözleşmesini fesih eden 4/B'li bir sözleşmeli 1 yıl boyunca yeniden 4/B'li istihdam edilememektedir.

Kanunda ve Bakanlar Kurulunda yer alan bu düzenleme nedeniyle, çalışan 4/B'li personel yeni açılan 4/B'li pozisyonları tercih edememektedir.

Diğer taraftan belediyelerde, 5393'e tabi olarak çalışan sözleşmeli personel bulunmaktadır. 5393/49. maddesinde yer alan hüküm nedeniyle, hüküm bulunmayan hallerde 4/B sözleşmeli personel çalışma esaslarında yer alan hükümler uygulanmaktadır.

Bir belediyede çalışan personel, Çevre ve Orman bakanlığının 4/B'li alımına başvurmuş ve yerleşmiştir. Çevre ve Orman Bakanlığı Devlet Personel Başkanlığının görüşü üzerine, belediye personelinin de 1 yıllık bekleme süresine tabi olduğuna karar vermiş ve yerleşen kişinin atamasını yapmamıştır. Beleidye çalışanı, bu işlemi dava etmiş ve idari mahkemede kazanmıştır. Ancak kurum itiraz etmiş ve itirazı Bölge İdare Mahkemesi görüşmüştür. Bir üst mahkeme olan Bölge İdare Mahkemesi ise kararı bozmuş ve idare lehine karar vermiştir. Buna göre, belediye sözleşmelisi hakkında, 5393/49'da hüküm bulunmayan hallerde, 4/B esaslarındaki hüküm uygulanacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber