Laptolar için öğretmenlerden 100 bin katılım bekleniyor

Haber Giriş : 16 Nisan 2005 09:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Dünya Öğretmenin Parmakları Ucunda' kampanyasıyla öğretmenlere yüzde 30-40 daha düşük fiyatla satış yaptıklarını söyleyen Casper Bilgisayar Genel Müdürü Altan Aras Fakılı, kampanyaya 100 binin üzerinde katılım beklediklerini söyledi.

Casper Bilgisayar Genel Müdürü Altan Aras Fakılı, geçtiğimiz hafta başlatılan ''Dünya Öğretmenin Parmakları Ucunda" kampanyasından 100 binin üzerinde satış beklendiğini söyledi.

Kampanyanın şartları sonuna kadar zorlayarak ortaya çıkarıldığını anlatan Fakılı, öğretmenlere 866 dolardan verecekleri dizüstünün fiyatının başka yerde ofis paketiyle birlikte 1150-1200 doları bulduğunu belirterek, kampanya ile yüzde 30-40'lık bir fiyat avantajı sağlandığını vurguladı.

Türkiye'de 600 binin üzerinde öğretmen olduğunu hatırlatan Fakılı, 100 binin üzerinde öğretmenin bilgisayar alacağını tahmin ettiklerini dile getirdi. Öğretmenlerin hangi firmadan bilgisayar aldığının önemli olmadığını belirten Fakılı, "Bu az satmış çok satmış derdinde değiliz. Ne kadar çok öğretmen bu kampanyadan faydalanırsa memnunluk duyarız" dedi.

Konfigürasyona 100 dolarlık ücretsiz ilave

İhaleye konsorsiyum oluşturarak giren Casper, Exper ve KRN'nin kazandığı ihalenin şartnamesinde yer alan konfigürasyonu öğretmenler için yeterli olmadığını belirten Fakılı, 100 doların üzerinde ek bir maliyet getirmesine rağmen bilgisayarları hiçbir ücret talep etmeden bir üst konfigürasyona çıkardıklarını bildirdi. Fakılı, şartnamede 14 inç olan ekranı 15 inçe, 1,3 Celeron M olan işlemciyi 1,5'e, 20 GB olan HDD'yi 40 GB'ya, CD-ROM olan optik sürücüyü DVD-CD-RW Combo'ya, 852 olan chipset 855 GME'ye yükselttiklerini ve ayrıca memory kart okuyucu eklediklerini söyledi.

Bu sayede ürünün, tüm intel mobil platformlarını (Celeron ve Centrino) destekler hale getirildiği kaydeden Fakılı, "Öğretmenin uzun vadede kullanabileceği bir ürün olsun diye konfigürasyonu ücretsiz olarak artırdık. Çünkü bu proje bir kâr projesi değildir, hizmet projesidir" diye konuştu.

Dizüstülerde upgrade yapmak istendiğinde ve problem olduğunda ürünün alındığı firmaya bağımlı olunduğunu ifade eden fakılı, Türkiye genelinde 600 bayisi olan Casper'in satış ve servis hizmetinde büyük kolaylıklar sağladığını vurguladı. Fakılı, "Kazara çay döktünüz veya LCD'yi düşürüp kırdınız, yeni bir dizüstü alsanız daha ucuza gelecek neredeyse. Casper olarak biz bu konuda en uygun, en ekonomik çözümü veriyoruz" dedi.

Satışlar ikiye katlandı

Casper ve sektörle ilgili bilgi veren, 2003 yılında 48 bin bilgisayar satan Casper'in 2004'te 72 bin adete ulaştığını bildiren Fakılı, aynı dönemde yüzde 25-30'luk bir büyüme yakalayan sektörün üzerinde bir gelişme kaydettiklerini vurguladı. Bu yılın ilk üç aylık döneminde de yüzde 50'lik büyüme hızını sürdürdüklerini anlatan Fakılı, yıl sonu hedeflerinin, öğretmen kampanyası hariç 110 bin bilgisayar olduğunu söyledi.

Casper'in masaüstü bilgisayar satışlarının yüzde 40 büyümesine rağmen dizüstü satışlarının yüzde 150 büyüdüğünü kaydeden Fakılı, satışlarda PC oranının yüzde 80, dizüstü oranın ise yüzde 20 olduğunu belirti. Fakılı, öğretmen kampanyası ile dizüstü satışlarının payının yüzde 25'e çıkacağını ifade etti.

Bilgisayarlar 48 ay vadeli

Kampanya çerçevesinde TNB Bilgisayar Sistemleri A.Ş. firmasınca satışı gerçekleştirilecek KDV'li fiyatı 1062 dolar olan Toshiba Satellite marka ve model dizüstü bilgisayarları ile Data, Carper ve Sentim bilgisayar firmalarında satışı gerçekleştirilecek ve KDV'li fiyatı 866,12 dolar olan Exper Aktive, Casper Prestige ve KRN Mobilus marka ve model 2 grup dizüstü bilgisayarı bulunuyor. Azami kredi limiti, dizüstü bilgisayarın KDV dahil dolar fiyatı ile sınırlı olacak ve kredi YTL olarak kullandırılacak. Kredi azami 48 ay vadeli, aylık eşit taksitler halinde ödemeli olarak kullandırılacak, tüm vadelerde aylık yüzde 1,6 faiz oranı uygulanacak.

Q klavye sorun oldu

Kampanya çerçevesinde verilen bilgisayarların Q klavye olması, öğretmenlerle, bilgisayar firmalarını karşı karşıya getirdi. Bilgisayar şirketleri şartnamede Türkçe Q klavye olduğunu öne sürüyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ise, F klavyeyi tavsiye ettiklerini ancak dizüstü bilgisayarlarda teknolojinin bunun için yeterli olmadığını, Q klavye tercihinin tüketici için daha avantajlı olduğunu savunuyor.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber